Постигнатото споразумение за напускането на Великобритания беше единствената възможна сделка.

...
Постигнатото споразумение за напускането на Великобритания беше единствената възможна сделка.
Коментари Харесай

ЕС: Това беше единствената възможна сделка с Лондон

Постигнатото съглашение за напускането на Англия беше единствената допустима договорка. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, откакто по-рано през днешния ден Европейският съвет поддържа съглашението и рамката за бъдещите връзки с Лондон.

Доволни сме от постигнатия резултат, само че денят е печален. Не е време нито за овации, нито за шампанско, сподели Юнкер. Всички, изказали се на днешното съвещание, показаха горест. Преди година Европейска комисия пое задължението да договаря с Англия. Трудността бе да запазим единството на страните от Европейски Съюз. Често имаше напън от Лондон над обособените страни от Общността и съответната работна група в Европейския парламент. Имаше проблем с нашите испански другари, които доста обичам. Споразумяхме се и за Гибралтар. Онези, които не са испанци, не схващат мащаба на въпроса. Постигнатото съглашение е положително за Испания, добави той.



Това е най-хубавата допустима договорка. Призовавам да бъде подкрепена в Камарата на общините към английския парламент, това е единствената допустима договорка, уточни Юнкер.

Той прикани това да се има поради при идното гласоподаване на английските депутати. По неговите думи не са прави тези, които имат намерение с отменяне на договорката да предоговорят по-добри условия за отдръпването на Англия.

Председателят на Европейска комисия посочи, че английските чиновници на комисията ще запазят работата си в институцията. Винаги съм се радвал на професионализма на британците в Европейска комисия, добави той.-->
 Европейски Съюз Брекзит БГНЕС
Днешният ден не е най-бляскавият за Европейски Съюз. Най-голямата работа едвам в този момент стартира. Разводът е печален миг, както някои от вас знаят. Не имам вяра, че Англия ще бъде като останалите непознати за Европейски Съюз страни, има останки от обич, разяснява Юнкер.

Трудно е да се предскаже по какъв начин ще премине процесът по ратификацията на съглашението, означи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск. Пред нас остава сложен развой на ратификация, предстоят още договаряния. Въпреки това по какъв начин всичко ще завърши, сигурното е, че ще останем другари до последния ден, а даже и с ден повече, добави той.
 Европейски Съюз Брекзит БГНЕС

Главният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние дефинира съглашението като почтено и уравновесено. Никога не сме работили против Англия. Всеки в този момент би трябвало да поеме своята отговорност при одобряването на съглашението. Ще останем съдружници, сътрудници и другари, добави Барние във връзка бъдещите връзки с Лондон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР