Постигнатото съгласие с американската компания Google да адаптира практиките си

...
Постигнатото съгласие с американската компания Google да адаптира практиките си
Коментари Харесай

Google помага на потребителите сами да защитят правата си

Постигнатото единодушие с американската компания Гугъл да приспособява практиките си към европейското потребителско законодателство е обвързвано с най-глобалните аспекти в тази област: правото на информация, на отбрана от нелоялни практики, на гаранция на продуктите, на достъп до стоките и услугите и на помощ от виновните институции, мрежата Европейски потребителски центрове и органите за различно решение на разногласия. Това разяснява в утринния блок на телевизия Euronews Габриела Руменова от онлайн платформата „ Ние, потребителите “.

„ С направените промени европейските консуматори ще знаят дали пазарят непосредствено от Гугъл или компанията се явява медиатор в дадена договорка. Целта е по-голяма бистрота и ясна информация за характерностите на стоките и услугите и изискванията за продажба. Това дава опция на потребителя самичък да се отбрани като авансово получи значимата информация и направи своя осведомен избор преди да подписа договорката “, изясни Руменова.

Така да вземем за пример, в случай че резервират хотел, потребителите ще знаят дали го вършат през Гугъл Hotels, друга платформа или непосредствено...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР