Постигнатата от фондовете за допълнително пенсионно осигуряване доходност за двегодишен

...
Постигнатата от фондовете за допълнително пенсионно осигуряване доходност за двегодишен
Коментари Харесай

Осигурители успокояват бъдещи пенсионери, какво става с втората пенсия

Постигнатата от фондовете за в допълнение пенсионно обезпечаване рентабилност за двегодишен интервал е приблизително -2,13%. Те влагат тези средства, по тази причина е обикновено да има позитивна и негативна рентабилност. Външни макроикономически фактори неизбежно въздействат на финансовите пазари. Това изясни пред НоваНюз гл.ас. доктор Йосиф Йосифов, актюер в Комисията по финансов контрол.

В своя позиция БДДПО споделя, че фондовете са записали краткотраен спад. Според тях това е реалност и за интернационалните пенсионни компании. Те споделят, че макар рецесиите фондовете наваксват бързо, а изказванията, че средствата за втора пенсия са изгубени дефинират като подвеждащи и не дават отговор на истината.  
-->
" Ако средствата по самостоятелната партида на разположение, което влага в повсеместен пенсионен фонд, са под размера на брутните вноски, то има право да задейства гаранцията на брутните вноски - във всеки случай ще получи най-малко това, което е внесъл бруто. Апелирам към отговорност към персоналните финанси и осведоменост за средствата по самостоятелна партида, с цел да има осведомен персонален избор ", съобщи той. 

По думите му не може да се каже кое ще бъде по-оптимално решение за пенсионен приход, тъй като зависи от самостоятелни приходи. " Решенията за пенсиониране са персонални. Те зависят от фактори като застрахователен принос, интервал на обезпечаване, на какъв застрахователен приход е внасяло вноски ", изясни Йосифов. И добави, че на уеб страницата " Твоите финанси " има разяснителна информация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР