Поставиха на площад Независимост“ в Търговище инсталацията Шишеяд“, в която

...
Поставиха на площад Независимост“ в Търговище инсталацията Шишеяд“, в която
Коментари Харесай

Шишеяд събира пластмасови бутилки в Търговище

Поставиха на площад „ Независимост “ в Търговище инсталацията „ Шишеяд “, в която могат да се изхвърлят пластмасови бутилки, оповестиха от Общината.
 Община Търговище
По този метод градът се причислява към акцията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме! ” на съдружие „ BG Бъди деен “. Целта е повишение равнищата на разделно събиране на отпадъците.

В инсталацията могат да бъдат изхвърляни бутилки до 3 литра. На оборудването са сложени и табели с указания, указващи верния метод, по който би трябвало да се третира бутилката преди да бъде пусната.
 Община Търговище
Събраните количества ще бъдат извозвани от Общинското дружество БКС и излъчени за преработване на „ Екобулпак България “ АД. Общината възнамерява слагането на сходни уреди и в други точки на града, които се посещават от огромен брой хора.

Местната администрация си е сложила за цел повишение равнищата на разделно събиране на отпадъците и преработването на локално равнище.

Събраните и предадени за преработване и оползотворяване количества пластмаса и пластмасови артикули са 44 тона през 2021 година и над 54 тона през 2022 година
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР