Поставеният под №7 в основната схема Григор Димитров ще започне

...
Поставеният под №7 в основната схема Григор Димитров ще започне
Коментари Харесай

Гришо стартира с труден съперник в Синсинати

Поставеният под №7 в главната скица Григор Димитров ще стартира против испанеца Фелисиано Лопес присъединяване си на шампионата по тенис за мъже в Синсинати (САЩ). Срещата ще е от втория кръг на конкуренцията, а Лопес преодоля в първия корееца Хен Чун след триумф в два сета със 7:6(5), 6:1.

Испанецът и кореецът печелеха подаванията си в първия сет и разумно се стигна до тайбрек. В него Фелисиано Лопес завоюва на три пъти подаването на корееца и завоюва сета след 7:5 точки в своя изгода. Във втората част испанецът проби сервиса на Хен Чун в четвъртия и шестия гейм и след 6:1 завоюва срещата за час и 17 минути игра.

Досега Гришо и Лопес са се срещали четири пъти на корта и имат по две победи на сметката си. Българинът завоюва най-важния от тез конфликти за купата в Куинс през 2014 година, когато побеждава с 6:7(8), 7:6(1), 7:6(6) на финала. Другата победа за Димитров е на шампионата в Охайо през предходната година, а загубите са в Куинс, като едната е на полуфиналите тази година.

При трети триумф над испанеца Гришо ще чака в идващия кръг среща с спечелилия от конфликта сред аржентинеца Хуан Мартин дел Потро и поставения под номер 10 чех Томаш Бердих. След това на пътя на българина можеше да се изправи Роджър Федерер, който обаче се отхвърли от присъединяване в шампионата поради контузия в гърба. Точно това отдръпване на швейцареца ще направи Рафаел Надал водач в международната класация от идната седмица. Гришо може да се срещне с испанеца единствено на край.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР