Поставеният под №13 Ник Кириос се оттегли от тенис турнира

...
Поставеният под №13 Ник Кириос се оттегли от тенис турнира
Коментари Харесай

Кириос приключи демонстративно с мастърса в Шанхай след един сет игра

Поставеният под №13 Ник Кириос се отдръпна от тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Шанхай след 48 минути игра. 22-годишният австралиец приключи мача си от първия кръг против американеца Стив Джонсън, откакто загуби първия сет с тайбрейк.

Когато отиде да стисне ръката на съдията на стола, Кириос беше запитан дали има потребност от здравна помощ. Тенисистът обаче подмина въпроса, прибра ракетите си в сака и напусна корта под бурните освирквания на публиката.

По-късно Кириос разгласява документално изказване, в което се извини на " почитателите в Шанхай и всички по света, които са гледали мача по малкия екран ". Той уточни, че отдръпването му е било провокирано от стомашни проблеми.

Преди година шампионатът в Шанхай още веднъж беше белязан от скандал с Кириос. Тогава младият австралиец демонстративно загуби дуела си от втория кръг против Миша Зверев. Той беше санкциониран с 16 500 $ и осъден да не играе осем седмици. Впоследствие наказването беше понижено на три седмици.

Steve Johnson through to @SH_RolexMasters second round after Kyrgios retires.#SHRolexMasterspic.twitter.com/cf3sgfZpPv
— Tennis TV (@TennisTV) 10 октомври 2017 година

Кириос се намираше в отлична форма и игра край на приключилия в неделя шампионат в Пекин. Днес обаче той беше очевидно раздразнителен през цялото време. След като Джонсън завоюва жребия, Кириос се обърна към рефера на стола Фъргюс Мърфи с думите: " Това е 600-ият следващ път, в който изгубвам. "

Малко след началото на мача австралиецът изглеждаше по този начин, като че ли изпитва болки в рамото. Играта му обаче не даваше сходни сигнали. Той удряше топката с нормалната мощ, наниза цели 13 аса и не даде нито един късмет за пробив на противника. Джонсън също сервираше чудесно и не разреши на Кириос да стигне до опция да завоюва подаването му.

Последвалият тайбрек стартира доста добре за Кириос, който поведе с 3:0. Джонсън обаче бързо изравни, след което австралийският му конкурент получи наказателна точка за груби реплики. Малко по-късно той получи и предизвестие, откакто изпрати две топки отвън корта. Този път изнервянето му беше в резултат на обикновена неточност при 5:5, когато финалистът от Пекин не съумя да уцели опразнения корт.

Според " Евроспорт " и Би Би Си след предизвестието Кириос е бил чут да споделя, че ще се откаже от мача, в случай че загуби тайбрека. Точно това се случи, откакто Джонсън се възползва още от първия си мачбол с директна точка от сервис.

След дуела Кириос изясни, че е бил малтретиран от стомашни проблеми през последните 24 часа. " Опитах да се приготвя допустимо най-добре за мача, само че в действителност страдах през днешния ден на корта. Мисля, че това беше видно още от първата точка. Освен това на загрявката рамото стартира да ме боли, което несъмнено не оказа помощ. След като изгубих първия сет, просто не бях задоволително мощен, с цел да продължа, тъй като през последните 24 часа не се храних доста ", написа той.

Той въпреки всичко изрази вяра, че ще успее да се възвърне за утрешния си мач от шампионата на двойки. " Утре ще взема решение. Надявам се на един добър сън, което не се случи последната нощ ", сподели още Кириос. И добави, че ще направи всичко по силите си, за се възползва от положителната си форма от последните седмици да приключи мощно сезона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР