Поставеният под №1 в схемата Даниил Медведев ще бъде съперник

...
Поставеният под №1 в схемата Даниил Медведев ще бъде съперник
Коментари Харесай

Даниил Медведев ще бъде следващият съперник на Григор Димитров във Виена

Поставеният под №1 в схемата Даниил Медведев ще бъде противник на българина Григор Димитров на полуфиналите на шампионата по тенис в зала от сериите АТП 500 във Виена.

Руснакът, който до неотдавна беше водач в международната класация, победи на четвъртфиналите поставения под номер 6 италианец Яник Синер с 6:4, 6:2 за час и 33 минути.

Медведев, който сега е четвърти в ранглистата на АТП, имаше цялостна доминация през целия мач. Той стартира срещата с пробив в първия гейм, който му обезпечи и спечелването на откриващия сет. Във втората част руснакът продължи да натиска противника си със сервис и да бъде доста рисков на ретур. Това му разреши да стигне до още два безответни пробива, с които да приключи срещата.

За класирането си за полуфиналите Медведев ще вземе 180 точки за международната класация и 125 970 евро от наградния фонд, който е общо 2 349 180 евро. Така той резервира възможностите си да се върне в челната тройка на света в края на тази седмица.

До този миг Медведев и Димитров са играли пет пъти един против различен, като руснакът води с 3:2 триумфа. Последната им среща е през октомври предходната година в Индиън Уелс и приключва с победа на българина в три сета.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР