Поставената под номер 2 в основната схема на "Уимбълдън" при

...
Поставената под номер 2 в основната схема на "Уимбълдън" при
Коментари Харесай

Контавейт отпадна от Уимбълдън, Каролина Плишкова се класира за втория кръг

Поставената под номер 2 в главната скица на "Уимбълдън " при дамите Анет Контавейт отпадна във втория кръг на шампионата.

Естонката позволи проваляне с 4:6, 0:6 от немската дебютантка Юле Ниймайер за едвам 59 минути.

За 26-годишната Контавейт това е трето следващо ранно отпадане, откакто тя изгуби във втория кръг на шампионата в Рим и в първия кръг на "Ролан Гарос ".

В първия сет на мача 22-годишната Ниймайер осъществя единствения пробив за 3:2 гейма, само че във втория сет мощните и сервиси бяха изцяло неразгадаеми за Контавейт, която приключи мача с 24 непредизвикани неточности и единствено седем печеливши удара.

За място на осминафиналите Ниймайер ще играе с победителката от украинското дерби сред Анхелина Калинина и Леся Цуренко.

Китайката Шуай Чжан също се класира за третия кръг след триумф над украинката Марта Костюк със 7:6(6), 6:2.

Миналогодишната финалистка в Лондон Каролина Плишкова се поздрави с победа. В среща от първия кръг, която се доигра този следобяд, някогашната лидерка в международната класация завоюва със 7:6(1), 7:5 против Тереза Мартинцова.

Мачът бе преустановен нощес при 5:5 гейма във втория сет, само че продължението му се оказа напълно малко, откакто Плишкова съумя да направи мигновен пробив, а по-късно и да затвори срещата на собствен сервис.

Във втория кръг на шампионата поставената под номер 6 в схемата Плишкова ще играе с британката Кейти Боултър. Двете играха единствено преди дни на шампионата в Ийстборн, като успеха тогава бе за 118-ата в света Боултър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР