Постът министър ми беше предложен от лице, което е в

...
Постът министър ми беше предложен от лице, което е в
Коментари Харесай

Александър Йоловски ще помисли сериозно дали да остане министър

" Постът министър ми беше препоръчан от лице, което е в политическия кабинет на министър-председателя. Това съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски пред Нова телевизия.

Той посочи, че не е партийна номинация, а е получил номинация в качеството си на специалист.

" Решението да остана министър в никакъв случай не е стояло за мен, защото аз съм от години в електронното ръководство и една от моите персонални цели е да преодолеем систематичните недостатъци, това, което пречи на България да стане съвременна цифрова страна ", изясни Йоловски.

Той уточни, че не поддържа връзка с Кирил Петков в персонално качество, откогато прокуратурата проверява сигнал за оказван напън.

Йоловски не отговори дали ще остане министър и след ротацията. " Нека да оставим този въпрос на времето, има задоволително време до ротацията. Ако ми бъде препоръчано да остана, ще помисля съществено по този въпрос ", означи той.

Относно това за какво не е имало машинно гласоподаване на първия тур на локалните избори, Йоловски изясни, че повода е било решението на Върховния административен съд, което смята за незаконосъобразна негова заповед, с която министърът упълномощава своя заместител да извърши всички нужни действия по засвидетелствуване.

По думите му тази функционалност в МЕУ постоянно е била делегирана на заместител.

Така че аз не съм направил изобретение, просто за първи път съдът е бил сезиран, посочи той.

Важно било да се каже, че съдът е бил сезиран, тъй като е изтичал крайният вероятен период за засвидетелствуване на машините.

Причината за отпадането на машинния избор е, че досега в нито един от предходните избори, на които са употребявани машини, не е спазвана буквата на закона, а точно удостоверяването на тези машини да се прави за 20 работни дни, разясни Йоловски.

" Ако зависело от него, Михаил Стойнов е щял да бъде отхвърлен като заместник-министър. По негови думи той е бил препоръчан за поста от предходния министър Божидар Божанов.

Той уточни, че функциите по засвидетелствуване на машините за гласоподаване ще бъдат изпълнявани от него, а не от заместител, ако продължи да бъде министър, защото има и решение на съда.

" След неуспеха на машинното гласоподаване на първия тур за извънредно малко време аз водих процеса и успяхме сполучливо да удостоверим машините за втория тур, тъй че мисля, че съм потвърдил, че за мен машинното гласоподаване по никакъв метод не е проблем ", посочи Йоловски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР