Постановъчният и режисьорски екип на спектакъла Любовта на дон Перлимплин

...
Постановъчният и режисьорски екип на спектакъла Любовта на дон Перлимплин
Коментари Харесай

Преподаватели и студенти от НАТФИЗ с награди на международни фестивали

Постановъчният и режисьорски екип на спектакъла " Любовта на дон Перлимплин " на абитуриентите от класа на проф. доктор К. Каракостов получи две награди - за режисура и постановка, на Международен студентски фестивал " Kestenburg 2023 " в гр. Баня Лука, Република Сръбска, Босна и Херцеговина, научи ДУМА от Полина Арнаудова, специалист " Връзки с обществеността " на НАТФИЗ.
Проф. Боньо Лунгов беше ръководител на професионалното жури на XXIV Международен куклен фестивал " Лутфест 2023 " в гр. Източно Сараево, Република Сръбска, Босна и Херцеговина, където получи премия " Сребърен плакет " от управата и кмета за принос в културното развиване на града.
През септември проф. Лунгов получи и премия за изцяло творчество " Малкият принц " на Международен куклен фестивал в гр. Суботица 2023, Сърбия, за повсеместен принос в развиването на кукленото изкуство.
Проф. доктор К. Каракостов и проф. Б. Лунгов организираха майсторски клас на тематика " Разлики сред създаване на роля в жив проект и с кукла " на XXIV Международен куклен фестивал " Лутфест 2023 " в гр. Източно Сараево, Република Сръбска, Босна и Херцеговина.
През септември НАТФИЗ " Кр. Сарафов " и студентите от III курс " Актьорство за куклен спектакъл " с худ. началник проф. Б. Лунгов показаха с огромен триумф спектакъла " Фолклорна магия ", режисура и постановка проф. Б. Лунгов и проф. доктор К. Каракостов, на " Helexpo 2023 " в Солун, Гърция, по покана на Министерството на стопанската система и Министерството на културата. Екипът благодари за съдействието на декана на Факултет " Сценични изкуства " проф. доктор Пенко Господинов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР