Поста главен управляващ директор на британската компания Diageo ще напусне

...
Поста главен управляващ директор на британската компания Diageo ще напусне
Коментари Харесай

Дългогодишният директор на най-големия производител на алкохол в света напуска поста си

Поста основен ръководещ шеф на английската компания Diageo ще напусне на 30 юни Ейван Менезис, се споделя в изказване на най-голямата компания за произвеждане на алкохол в света, представено от Интерфакс. Менезис ще излезе на същата дата и от Борда на шефовете на компанията.

А на 1 юли актуалният основен действен шеф Дебра Крю ще размени Менезис като основен изпълнителен шеф на Diageo, а също и в Борда на шефовете на компанията.

Менезес постъпва на работа в Diageo през 1997 година, а 16 години по-късно, от юли 2013 година, става нейн основен изпълнителен шеф. Той е изпълнителен член на Борда на шефовете от юни 2012 година. Конкретни аргументи за напускането му в този момент не се оповестяват.

Под управлението на Менезис бизнесът на компанията се разраства доста, се споделя в изказването на компанията.Понастоящем Diageo реализира много забележителните 10% от износа на храни и питиета от Англия.

Дебра Крю заема поста основен действен шеф в Diageo едвам от октомври 2022 година, а в интервала от април 2019 година до юли 2020 година е била член на Борда да шефовете без изпълнителни функционалности. Преди това, тя е работила и за PepsiCo, Kraft Foods, Nestle S.A. и Mars Inc.

Годишната заплата на Крю като основен изпълнителен шеф на Diageo е избрана да бъде 1 750 000 $, т.е. месечно близо 146 000 $.
 Най-големият производител на алкохол в света ще прави малцово уиски в Китай
Най-големият производител на алкохол в света ще прави малцово уиски в Китай

На територията на завода на Diageo ще бъде построен и интерактивен център за гости
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР