Пост на директора на държавната психиатрична болница Св. Иван Рилски“

...
Пост на директора на държавната психиатрична болница Св. Иван Рилски“
Коментари Харесай

Гергана Паси и други - смаяни от „език на омразата” на шефката на държавната психиатрия

Пост на шефа на държавната психиатрична болница „ Св. Иван Рилски “ доктор Цветеслава Гълъбова възмути потребителите на Facebook. В обявата си доктор Гълъбова се възмущава на концепцията на някогашния ни дипломат в Израел и Румяна Бъчварова дружно със промяната на Националния празник от 3 март на 24 май, да се започва и процедура по промяната на съветските имена на забележителности у нас.

Ето какво гласи постът на доктор Цветеслава Гълъбова:

„ Мърлата Румяна Бъчварова, която е призната с връзки в СУ /зная го от нейна състудентка, която помни късното появяване в курса на дъщерята на Генчо Бъчваров - последния основен ракактор на в. Отечествен фронт/, желае промяна на националния празник, на имена на улици, че и на катедралата “Св. Александър Невски ”.

Алоуууу, дъще комунистическа, що не се откажеш от бащиното си име? Че вестника на оф-то си е чисто комунистически. Откажи се от него, заплюй го, повърни на гроба на татко си, с цел да му благодариш, че и тэтрузил задника ти в държавната Волга.

Ах, ти, гиди нещастна псевдодемократко, да ти кажа, че аз пък не ща да се сменят имена!

Искам единствено едно - вас, гниди псевдодемократични, да Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) НЯМА. Марш по островите, че ми тровите въздуха. ”

Малко след изказването на доктор Гълъбова, в мрежата заваляха мнения против нейния „ език на омразата ”.

„ Смаяна съм! Такъв език от жена за друга жена. При това създателят на този пост и на серия сходни е шеф на държавна психиатрична болница (т.е. плащаме с налозите заплатата й), претендент за народен представител от Левицата и член на Инициативния комитет на българския президент. Това е тъкмо пътя, по който езикът на омразата се популяризира и трансформира в дейности на омразата ”, написа в обществената мрежа Гергана Паси, политик и министър по европейските въпроси в държавното управление на Сергей Станишев.

„ Директор на държавна психиатрична болница. И на тази жена и плащаме заплатата ”, съобщи от своя страна Кремена Кунева от „ Демократична България ”.

„ Ами и ние като съдиите и прокурорите - доста сме разнообразни! Навремето, дългогодишният шеф на болничното заведение, доктор Иван Герджиков (мир на духа му!), я наричаше на смешка “биполярна коза ”. Ами, мисля, че е имал своите учредения за това… ”, на мнение е психиатърът доктор Владимир Сотиров.

Ето и още от мненията, които провокира обявата на доктор Гълъбова:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР