Посрещачът Иван Колев ще защитава цветовете на френския Шомон след

...
Посрещачът Иван Колев ще защитава цветовете на френския Шомон след
Коментари Харесай

Иван Колев: Да имаш треньор като Силвано Пранди е чест за всеки състезател

Посрещачът Иван Колев ще пази цветовете на френския Шомон след сполучлив полусезон с австрийския първенец Семеен кодекс Задруга Айх/Доб. 33-годишният играч направи мощни мачове със " синьо-жълтата " фланелка в шампионата и на европейската клубна сцена.

В новия си тим 200-сантиметровият българин ще играе паралелно с национала Мартин Атанасов, под управлението на експерта Силвано Пранди.

За прехвърлянето, миналия полусезон и още нещо - Иван Колев приказва в особено изявление за BGvolleyball.com :
Как се стигна до прехвърлянето ти в Шомон, по какъв начин се свързаха с теб?
В паузата сред първия и втория полусезон е обикновено да се оцени постигнатото и да реши дали са нужни промени. В този миг в Шомон търсеха състезател за моята позиция, а в същото време аз бях прекратил контракта си с австрийския Задруга Айх/Доб. Основната ни цел с тях беше да влезем в групите в Шампионска лига, само че, за жалост, не успяхме. Няколко кръга преди края в МЕВЗА, тимът е на второ място, а това подсигурява присъединяване във финалния шампионат. Раздялата с клуба беше премислено решение и след доста диалози с управлението се съгласихме, че на този стадий моята работа с екипа е свършена и разтрогнахме контракта по взаимно единодушие. Интересът от страна на Шомон се появи паралелно с преустановяване на контракта ми с Задруга Айх/Доб. Това, че старши треньорът Силвано Пранди ме познава като играч, оказа помощ прехвърлянето да се случи много бързо и за броени часове да стана част от френския клуб.




Имаше ли съмнения дали да приемеш предлагането? Имал ли си оферта от клуба преди да играеш в Задруга Айх/Доб?

Нямах никакви съмнения по отношение на предлагането на Шомон. След като прекарах две години във Франция мога да кажа, че познавам шампионата добре. Шомон е един от най-силните тимове във Франция, който игра три поредни финала, от които завоюва единия. Не бих изпуснал опцията да бъда част от този тим. Преди година и половина, след престоя ми в Ница също имах диалози с Шомон, само че до трансфер по този начин и не се стигна и тогава продължих кариерата си в Турция.



Какви са упоритостите ти с новия ти отбор?
Целта на тима е една - да завоюва шампионата на Франция. Моите упоритости са още веднъж да покажа добра игра във френското състезание и, естествено, да оказа помощ на тима да завоюва купата.
Направи много сполучлив полусезон в Австрия. Какви са усещанията ти от шампионата, както и от към този момент някогашните ти съотборници?

Австрийският Задруга Айх/Доб е изявен любимец за спечелването на шампионата, в което не се и колебая, даже и след измененията в състава сред двата полусезона. Оставам с топли усеща към състезателите, щаба и публиката, която ни поддържаше през първия полусезон. Пожелавам им триумф и продобиване на шампионската купа, тъй като я заслужават.



С какво се разграничава от шампионатите на страните, в които към този момент си бил - от позиция на равнище, условия?

Австрия е прелестна страна, в която всяко нещо е на мястото си. Шампионатът не е измежду водещите в Европа, което се усеща и на организационно равнище. Задруга Айх/Доб се намира в малко градче (Блайбург) в южна Австрия, наоколо до Словения – красива природа и спретнат град. Условията за живот, които ми предоставиха, бяха прелестни. Все отново, всяка страна има своите особености и е нужно време да се адаптираш към тях.

Ще играеш във Франция за повторно в кариерата си. Как се чувстваш - ситуацията не е непозната, имаш още веднъж съотборник българин?

Чувствам се прелестно. Всички в тима ме одобриха извънредно другарски и това несъмнено ме зарадва. Щастлив съм, че ще съм част от Шомон по доста аргументи. От една страна клубът е един от водачите във Франция. От друга страна, не мога да скрия уважението ми към старши треньора Силвано Пранди. И трето, само че никога, не на последно място - в тима има още два българи - Мартин Атанасов и физиотерапевта ни. Вече направих няколко тренировки с тима, които минаха отлично. Интересно е, че още в първия мач излязохме против някогашния ми клуб – Ница.



Треньор в Шомон е към този момент някогашният народен селекционер Силвано Пранди. Какви наблюдения имаш върху неговата персона?

Със Силвано Пранди съм работил за малко преди 11 години, когато беше първият му престой като народен селекционер на България. Тогава ме повика в разширения състав, а след това оказа решаваща роля при първия ми трансфер в Италия. Докато бях в Ница, постоянно беше предизвикателство да играя против неговия тим Шомон. Да имаш треньор като Силвано Пранди е чест за всеки играч. Това е едно от най-емблематичните имена в международния волейбол през последните години, а и сега.

Стартира сегашния сезон в ЦСКА. Да чакаме ли някой ден да се завърнеш още веднъж там?

ЦСКА ме откри и сътвори като играч. Винаги, когато мога, ще оказвам помощ на клуба и управлението. За мен би било чест да завърша кариерата си точно в ЦСКА, само че към момента не мисля в тази посока.



Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР