Посредник на телефонни измамници мислел, че работи във фирма за

...
Посредник на телефонни измамници мислел, че работи във фирма за
Коментари Харесай

Посредник на ало-мошеници мислел, че взема пари за дограма

Посредник на телефонни измамници мислел, че работи във компания за дограма, а вземаните от жертвите пари били капаро за поръчки. Това съобщи през днешния ден пред Районния съд юриста на 21-годишния Йосиф К. от село Звъничево по време на делото за установяване на мярка за неотклонение. Според юриста, младежът наското се усетил, че има нещо неправилно и изискал да напусне. „ Работодателите “ му обаче бързо го предиздвикали да се откаже от концепцията със закани за него и околните му.

Интересен миг от пледоарията на бранителя бе разказът по какъв начин подсъдимият предложил подпомагане на полицията, само че то било отказано. Звъннал му телефонът и той го подал на униформените с думите, че се обаждат същинските уредници на незаконната активност, само че чиновниците на реда не вдигнали, макар че апаратът звънял няколко пъти. Не с съгласили и да го оставят да отиде до Русе, където всекидневно предавал сумите, като го проследят, с цел да заловят хората от ядрото на измамата.

Йосиф получи най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Той може да я апелира пред Окръжния съд, като делото за това е планувано за 29 януари.

Мъжът беше арестуван след следене на подозрително позвъняване от чужд до 84-годишна пазарджиклийка. Било й казано, че щерка й е аварирала и са нужни 17 хиляди лв. за опирация. Жената събрала 3000 лв., а при предаването им е хванат звъничевският медиатор.

Според проверяващи, той е взел участие в най-малко още две измами на възрастни дами, от които са прибрани 12 400 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР