Посредник между магистрати и смачкани хора, за да им оправи

...
Посредник между магистрати и смачкани хора, за да им оправи
Коментари Харесай

Посредник между тъмната страна и магистратите. Кой беше Нотариуса?

" Посредник сред магистрати и смачкани хора, с цел да им оправи ситуацията ".

" Поредният медиатор сред тъмната страна на обществото ни и магистратите ".

Така шефът на Антикорупционния фонд (АКФ) Бойко Станкушев и криминалистът Иван Савов дефинираха без значение един от различен личността на показно разстреляния снощи Мартин Божанов-Нотариуса, представял се приживе като " съветник на компании и частни лица ".

Станкушев бе посетител в ефира на Нова тв, като мотивът бе следствие на АКФ, оповестено през 2021 година, което съставлява роман на някогашната миска Ивайла Бакалова, живееща на фамилни начала с Веселин Денков, арестуван през 2020 година по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство и изнудване.

Според видеото Бакалова се среща с двама души, единият от които " консултанта " Божанов, като са й били поискани 100 000 евро, с цел да уредят проблемите на Денков с правораздаването. Пред фонда двамата отхвърлят да са забъркани в корупционни схеми.

Разследването на АКФ бе озаглавено " Списък за бърз надзор: Историята на Веселин Денков и профилираното правораздаване ".

От изнесените досега от управляващите данни, за Божанов се знае още, че е имал разполагаем няколко нотариуса, правили избрани услуги, най-често с недвижими парцели. Както и че е заплашвал магистрати, " които не са прокурори " (по градският прокурор на София Илиана Кирилова).

Много хора може да са имали претекст да убият " консултанта ", счита Станкушев. По думите му такива може да са ощетени хора с откраднати парцели посредством фалшифи нотариални документи, като работата на убития е била и " прокуратурата да не реагира както би трябвало " при следващи тъжби на притежателите. В АКФ били осведомени с такива случаи.

" Човекът има парцел, който е прекрасен, безценен, централен, само че не живее в България, тези хора, които той управлява, не изключвам и него някой да го управлява, влиза различен във притежание, нормално подставено лице, след това се трансферира и трансферира. Има случай и с парцел, в който притежателите, откакто си го връщат, настояват, че е имало конфигурирана огромна подслушвателнна инсталация - близо е до Съдебната палата, където има доста магистрати ", разказа скица Станкушев.

По думите му брачната половинка на убития е била чиновник в ГДБОП. Дали към момента е - шефът на АКФ не знае. Назначена е била с конкурс, т.е. по метод, по който мъчно може да бъде отстранена. По думите на Станкушев сътрудниците й знаели добре коя е, служила е и при настоящия вътрешен министър Калин Стоянов, който бе началник на ГДБОП преди да бъде определен за титуляр на Министерство на вътрешните работи.

" Тя е била легална къртица " - уточни Станкушев.

С това взаимовръзките не свършват. По думите му брачната половинка на Божанов е имала такава и с дамата до някогашния основен прокурор Иван Гешев (Детелина Ханчева), със фамилията на Петьо Петров - Пепи Еврото.

" Съпругите са работели дружно, като в случаите едната е била на работа при другата. Има информация, че са били в блиизки връзки ", уточни Станкушев, само че отхвърли да даде повече детайлности тъй като е в ефир.

По случая на Ивайла Бакалова Станкушев уточни, че става въпрос за мрежа, която стига до всички най-високи равнища в страната:

" Тази мрежа доближава до най-високо, като кажа най-, разбирайте най-. И в прокуратурата, и по високите етажи на властта, до равнище партийни водачи. Най-, най-... "

По думите на Станкушев, макар следствието на АКФ по случая Бакалова, което бе оповестено и в медиите, Нотариуса не е бил разследван. Т.е. от държавното обвиняване не са показали интерес, не са се най-малко самосезирали. " Отвсякъде излиза, че този човек е имал безбрежни контакти, бил е доста спокоен ", заключи журналистът.
Стар познайник
" Този човек ми е прочут отпреди 15 години, когато имахме няколко случая на имотни измами в районните ръководство, в което работех. Прибирали сме го за разпити. Той нито е нотариус, нито юрист. Той е следващият медиатор сред тъмната страна на обществото ни и магистратите. Влиятелен е, доколкото добре знае на кой какъв брой пари би трябвало да се дадат, с цел да се свърши мръсна работа ", заяви пък пред бТВ криминалистът Иван Савов.

По думите му " пари се дават във всяка система - дали става въпрос за Министерство на вътрешните работи, за магистрати, за същински нотариус или арбитър реализатор ".

" Лицето е задоволително обиграно и има традиция в активността си. Познат е в подземните среди. Това затруднява търсенето на поръчителя и съответния претекст. Такива хора имат стотици прояви.

Другата версия е, че той е станал неуместен. Правейки сходни неща, такива хора знаят доста секрети. В някакъв миг на времето се стига до предпочитание да ги отстранят. Тези хора не си вършат илюзии, че ще умрат от напреднала възраст ", добави още Савов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР