Посолството на Украйна в Република България осъди остро планираната за

...
Посолството на Украйна в Република България осъди остро планираната за
Коментари Харесай

Посолството на Украйна скочи срещу прожекцията на руския филм Азовстал в София

Посолството на Украйна в Република България осъди остро плануваната за през днешния ден, 25 май, прожекция на документалния филм " Азовстал " в съветския културно-информационен център в София , към посолството на съветската федерация. Посолството на Украйна счита това деяние за открита агитация на войната, водена от съветски дипломати на територията на държава-членка на Европейски Съюз и НАТО.

Украинското посолство и нас показва, че от началото на пълномащабната военна инвазия на русия в Украйна, съветските окупатори са направили съвсем 85 хиляди военни закононарушения и други зверства. Руснаците убиха повече от 10 хиляди мирни украинци, раниха над 13 500, повредиха или унищожиха съвсем 100 хиляди обекта на гражданската инфраструктура. Руската войска нападна жилищни региони и сериозна инфраструктура на Украйна, като систематично нарушава нормите на интернационалното филантропично право, допълват от ведомството.

Според украинското посолство прожекцията на кино лентата е опит да се оправдае закононарушението, експанзията и окупацията на украински територии , разрушаването на украинския град-герой Мариупол, унищожаването на металургичния цех " Азовстал ", изопачаването на обстоятелствата за героичната отбрана на града, заличаването на убийствата на хиляди украински цивилни от съветски военнопрестъпници.

Дипломатическата задача на съветската федерация в Република България редовно популяризира военна агитация и идеология на рашизма, допълват от посолството на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР