Посолството на Украйна у нас излезе с позиция срещу Българската

...
Посолството на Украйна у нас излезе с позиция срещу Българската
Коментари Харесай

БНТ забърка дипломатически скандал

Посолството на Украйна у нас излезе с позиция против Българската националта телевизия (БНТ), откакто в централна емисия „ Новини “ на 18 септември, при отразяването на вест за пукотевица в Киев, е пуснала карта, на която очевидно Крим не е част от територията на страната.

Дипломатическата задача разгласява в профила си във Facebook писмо до генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. В него се упорства за опровергаване и се напомня каква е формалната позиция на България за анексирането на полуострова от Русия.

„ Като се има поради, че Република България е съавтор на резолюция на Генералната асамблея на Организация на обединените нации от 27 март 2014 година „ Териториалната целокупност на Украйна “ и резолюция на Генералната асамблея на Организация на обединените нации „ Ситуацията с правата на индивида в АРК и гр. Севастопол (Украйна) “ от 15 ноември 2016 година, а също по този начин поредно поддържа териториалната целокупност и държавния суверенитет на Украинската страна, в сходство на Закона за радиото и малкия екран на Република България, разчитаме да се вземат нужни ограничения за опровергаване и информирането на уважаемите български фенове за появила се неточност “, написа в писмото.

„ Също по този начин, предвид на систематическите старания на съветската страна, която се пробва да употребява сходни произшествия за легитимация на незаконна окупация и анексия на АР Крим, обръщаме се с молба към всички дирекции в Българска национална телевизия да им се напомни по отношение на формалната позиция на Република България за поддръжка на териториалната целокупност и държавния суверинитет на Украйна “, акцентират от посолството.

Все още няма реакция от управлението на Българска национална телевизия.

Източник: Skafeto
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР