Посолството на Съединените щати в Букурещ и Европейското командване на

...
Посолството на Съединените щати в Букурещ и Европейското командване на
Коментари Харесай

Високопоставени служители на САЩ обсъдиха Черноморския регион

Посолството на Съединените щати в Букурещ и Европейското командване на Съединени американски щати (EUCOM) бяха домакини на висши американски политици в Букурещ, с цел да дискутират външната политика и дипломатическите старания на Съединени американски щати, както и ползите в региона на сигурността в Черноморския район. Конференцията събра високопоставени политици от Държавния департамент, посланици на Съединени американски щати в страните от Черноморския район и управлението на EUCOM, с цел да обсъдят тактики за поддръжка на съдружниците и сътрудниците на Съединени американски щати в района, като разискаха и сериозни тематики в региона на сигурността, в това число войната на Русия против Украйна, нарасналата морска подвижност в Черноморския район и районните проекти за въздържане и защита.


Сред участниците бяха помощник-секретарят на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Джеймс О " Брайън, командирът на американското военно командване за Европа военачалник Кристофър Каволи, заместник-ръководителят на задачата на Съединени американски щати в България Андреа Бройлет-Родригес, посланикът в Украйна Бриджит Бринк, посланикът в Грузия Робин Дъниган, посланикът в Турция Джефри Флейк, посланикът в Румъния Катлийн Кавалек, посланикът в Армения Кристина Квиен, посланикът в Азербайджан Марк Либи, посланикът в Молдова Кент Логсдън, посланикът в Руската федерация Лин Трейси.

Конференциите на ръководителите на задачи улесняват стратегическите полемики сред ръководителите на американските дипломатически и отбранителни структури за формулиране на стратегически начинания за подкрепяне на външната политика и националната сигурност на Съединени американски щати.

" Черно море е от решаващо значение за международния мир и непоклатимост и се чака смисъла му единствено да нараства през идващите години ", съобщи посланикът на Съединени американски щати в Румъния Катлийн Кавалек. " То е жизненоважен експортен директен маршрут, а междусистемните му връзки улесняват търговията и енергийните потоци сред Европа, Евразия и Близкия изток, което го трансформира в основен стопански център. Войната на Русия против Украйна е най-значимият спор в Европа след Втората международна война и най-голямата опасност за интернационалния ред през днешния ден ", предизвести Кавалек. " Подобна офанзива против интернационалния ред на всички места визира мира и стабилността на всички места, в това число и в Черноморския район ", добави посланика.

" Нахлуването на Русия в Украйна промени средата за сигурност в Черноморския район ", сподели Кристофър Каволи. " Регионът е от сериозно геостратегическо значение за USEUCOM, нашите съдружници и сътрудници. Тази конференция събра на едно място американските дипломатически и военни водачи с фокус върху напредъка на груповата териториална сигурност на Черноморския район ", добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР