Посолството на Република България в Атина информира българските граждани, притежатели

...
Посолството на Република България в Атина информира българските граждани, притежатели
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ: Не карайте лодки в Гърция без разрешителни

Посолството на Република България в Атина осведоми българските жители, притежатели на Свидетелства за дееспособност - лидер на транспортен съд по море, че са вероятни инспекции от представители на Отдел пристанищна полиция, към Пристанищен корпус – Гръцка брегова защита на Министерство на корабоплаването.

Проверките се правят на лица, ръководещи моторни лодки, според изискванията на член 3, алинея 19 от Регламент определящ реда за осъществяване на изпити за водачи на моторни лодки, на обучители за ръководство на моторни лодки, регистрация на школи да образование на водачи на моторни лодки, обнародван на 13 май 2013 година, а точно „ Удостоверения за ръководство на моторни плавателни съдове издадени в чужбина на гръцки или непознат жител, се признават в случай че са издадени или приети публично от управляващите на издаващата страна “.

При инспекция от представители на Пристанищен корпус – Гръцка брегова защита, притежателите на Свидетелства за ръководство на транспортен съд, издадени от друга страна следва да показват следните документи:

1. Официален превод на притежаваното Свидетелство, на гръцки език;

2. Удостоверение от Посолството или Консулството на съответната страна издала документа, потвърждаващо компетенциите на държавния орган, издал документа или формалното признание от страната на Свидетелството и издаващия го орган, ако той не е част от държавната администрация.

Неизпълнението на предписанията на пристанищните управляващи за показване на посочените документи води до налагане на административни наказания за жителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР