Посолството на Ислямска република Иран съобщи, че правителственият самолет на

...
Посолството на Ислямска република Иран съобщи, че правителственият самолет на
Коментари Харесай

Иранското посолство: Отклоняването на самолета на Борисов е техническо недоразумение

Посолството на Ислямска република Иран заяви, че държавният аероплан на България не е бил позволен да премине над страната поради противоречие на предоставената информация за полета. Това се показва в позиция на Посолството на Ислямска република Иран в София във връзка недоразумението с полета на премиера Бойко Борисов, който не беше позволен за прекосяване във въздушното пространство на Иран.

В позицията на Посолството се показва още:

" Посолството на Ислямска република Иран в София заяви, че в отговор на формалната молба на посолството на Република България в Техеран от 08 ноември 2017 година за приемане на позволение за прекосяване на държавният аероплан пренасящ Н. Пр. Бойко Борисов, министър ръководител на Република България, и съпътстващата го делегация над въздушното пространство на Ислямска република Иран, неотложно беше издадено нужното позволение на 09 ноември 2017 година, само че заради противоречие в оповестените данни по време на полет с информацията, предоставена от способените български органи, заради механически аргументи прекосяването на самолета не беше сбъднат.

Посолството на Ислямска република Иран в София, напомняйки за дългогодишните връзки сред двете страни, като неотдавна в София се отпразнува 100 и двадесет годишнината от установяването на тези връзки, акцентира върху отличната воля на управляващите на Ислямска република Иран за продължение на разрастващите се връзки сред двете страни. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР