Посолството на Иран в София обяви, че полетът на правителствения

...
Посолството на Иран в София обяви, че полетът на правителствения
Коментари Харесай

Иран обяви, че самолетът на Борисов е бил отклонен поради технически причини

Посолството на Иран в София разгласи, че полетът на държавния аероплан през днешния ден е бил отклонен от въздушното пространство на страната заради механически аргументи.

В публикувана до медиите позиция на дипломатическата задача се показва, че на 8 ноември българските управляващи са поискали позволение за прекосяване над Иран. " Незабавно беше издадено нужното позволение на 9 ноември 2017 година, само че заради противоречие в оповестените данни по време на полет с информацията, предоставена от способените български органи, заради механически аргументи, прекосяването на самолета не беше осъществено ", се споделя в писмото. Посолството акцентира положителните връзки сред България и Иран и показва, че управляващите в Техеран имат воля за продължаването им.

Същевременно

и министър председателят Бойко Борисов посочи положителните връзки

сред двете страни.

" Аз бях от първите, които отидоха в Иран, прелестни връзки имаме с тях. Мисля, че обяснението, което дават все още, че са ни сменили кацането от едно на друго летище го е провокирало ", съобщи Борисов, представен от Би Ти Ви. Попитан дали са пресилени мненията по отношение на отклоняването на държавния аероплан, министър-председателят сподели, че " завистта в България стартира да става присъща линия ".

" Има хора, които завиждат, има такива, които ги нервира, че страната върви добре ", сподели Борисов.

По-рано през днешния ден пред предаването " Лице в лице " заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев пък отхвърли като погрешни изказвания, че държавният аероплан е бил прихванат от ирански изтребители. " Не бих окачествил като скандал случилото се ", уточни той и напомни, че след отклоняването на самолета иранският дипломат е бил извикан в Министерството на външните работи за пояснения.. Той не посочи какво е споделил посланикът, като уточни, че би трябвало да бъде конкретизирана цялата обстановка, с цел да се обясни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР