Посолството на Индия в Москва потвърди смъртта на гражданин, нает

...
Посолството на Индия в Москва потвърди смъртта на гражданин, нает
Коментари Харесай

Индия потвърди смъртта на гражданин, сражавал се за Русия

Посолството на Индия в Москва удостовери гибелта на жител, нает от съветската войска, дни откакто негов родственик заяви, че е бил изпратен да се бие в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.


Две години след началото на съветската инвазия десетки хиляди нейни бойци са убити в Украйна, а Москва търси още бойци в международен мащаб.

Министерството на външните работи в Ню Делхи съобщи предишния месец, че работи за освобождението на към 20 индийски жители, " заседнали " в съветската войска.

Посолството не уточни събитията, довели до гибелта на Мохамед Асфан, само че съобщи, че е в контакт със фамилията му и съветските управляващи.

" Мисията ще постави старания да изпрати тленните му остатъци в Индия ", написа посолството в X.

Братът на Асфан Мохамед Имран съобщи през февруари, че брат му е липсващ за близо два месеца.

За финален път Асфан се е обадил от южния съветски град Ростов на Дон, с цел да каже, че е изпратен на фронта, сподели Имран.

Той сподели, че различен индийски боец, който е съумял да избяга, е споделил на фамилията си, че 30-годишният Асфан е бил ранен от патрон.

Асфан е първият доказан от индийските управляващи смъртен случай измежду нейни жители, служещи в съветската войска, и вторият доказан като цяло.

При украински въздушен удар е умрял 23-годишен мъж от щата Гуджарат, който работел като " асистент по сигурността ", оповестиха локални медии предишния месец, като се позоваха на родственици и различен индийски боец на фронтовата линия.

Няколко индийски новобранци описаха предишния месец, че са били примамени да се причислят към войската с обещания за високи заплати и съветски паспорт, преди да бъдат изпратени на фронтовата линия.

Войниците са декларирали, че им е била обещана небойна роля, само че са били подготвени да употребяват автомати " Калашников " и други оръжия, преди да бъдат изпратени в Украйна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР