Последвайте Гласове в .Обединените арабски емирства и Германия подписаха днес

...
Последвайте Гласове в .Обединените арабски емирства и Германия подписаха днес
Коментари Харесай

ОАЕ ще доставят на Германия втечнен природен газ и дизел

Последвайте ”Гласове " в.
Обединените арабски емирства и Германия подписаха през днешния ден по време на посещаване на федералния канцлер Олаф Шолц в Абу Даби съглашение, което планува страната да достави през 2022 година и 2023 година на Берлин полутечен природен газ и дизел, съобщи Франс прес.

Министърът на индустрията на ОАЕ Султан ал Джабер приветства „ историческото ново съглашение “, което „ укрепва разширяващото се енергийно партньорство сред ОАЕ и Германия “ посредством подписването на съглашение в наличието на канцлера Шолц, съгласно информационната организация на ОАЕ WAM (УАМ).
Шолц се срещна с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, който също участва на подписването и „ приветства “ съглашението за енергийна сигурност, прибавя WAM. Споразумението планува експорт на ВПГ за Германия в края на 2022 година, а по-късно доставки на спомагателни количества през 2023 г. Осведомителната организация WAM оповестява за директна доставка на дизел този месец и за съглашение за доставка на 250 000 тона дизел месечно през 2023 година
Съгласно съглашението ОАЕ ще обезпечат „ товар ВПГ, който ще бъде доставен в края на 2022 година и употребен за стартирането в употреба на немския плаващ терминал за ВПГ в пристанището на Северно море Брунсбютел.

Държавната петролна компания на ОАЕ АДНОК (ADNOC) реализира първата си директна доставка на дизел за Германия този месец и „ ще обезпечи до 250 000 тона дизел месечно през 2023 година “, съгласно същия източник.
Германският водач стартира през вчерашния ден от Саудитска Арабия обиколка в страни от Залива с вяра да подписа нови енергийни покупко-продажби, които да заменят съветските доставки и да облекчат енергийната рецесия, провокирана от нашествието на Москва в Украйна.
По време на визитата си в Абу Даби Шолц акцентира, че е доста значимо да не се разчита на един енергиен снабдител, а на допустимо най-вече. Зависимостта от един снабдител „ сигурно няма да се случи още веднъж “, сподели федералният канцлер, представен от ДПА.
ОАЕ разполагат със седмия по величина ресурс от природен газ в света. 
По време на визитата си канцлерът заседи през днешния ден дърво в мангров парк и по този метод алегорично отдели внимание и на околната среда, заяви Асошиейтед прес.
По-късно през днешния ден Шолц отпътува за Катар, богата на газ страна, за срещи с емира Тамим бин Хамад Ал Тани.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР