„Последното пътуване на викингите“ в четири части от 23:00 часа

...
„Последното пътуване на викингите“ в четири части от 23:00 часа
Коментари Харесай

Гледаме Последното пътуване на викингите през октомври - slava.bg

„ Последното пътешестване на викингите “ в четири елементи от 23:00 часа от 5 до 8 октомври и „ Операция „ Златна тресчица “ в три едночасови епизода всяка неделя от 11 октомври, както и познатия на феновете от „ Помпей: След изригването “ историк Дан Сноу ще проследим по Viasat History през октомври.

В „ Последното пътешестване на викингите “ вижте живота на викингите във време на огромни промени в обществото и околната среда, които ги принуждават да изоставен Скандинавия и ги повеждат на пътешестване чак до Франция. Културната интеграция и християнството във Франция им повлияват и отреждат на викингите значима роля в превръщането на Европа в това, което е през днешния ден. Пътуваме обратно във времето до началото на епохата на викингите, фокусирайки се върху скандинавците, които стават нормани и в последна сметка отиват в Англия да заемат британския трон.

Изследваме събитие, което постоянно е определяно като края на епохата на викингите - борбата при Хейстингс през 1066 година В "Операция "Златна тресчица " Дан Сноу и екипът му пресъздават историческия маршрут на златотърсачите от 19-ти век, които изминават пътя от крайбрежието на Аляска до златните полета на Клондайк от 965 км на север. Към него се причисляват полярният откривател Фелисити Астън и лекарят -експерт по отдалечени територии Кевин Фонг.

Заедно те ще извървят стъпките на последната огромна златна тресчица - международно събитие, цялостно с епични завършения, рискове и героични истории, въодушевило основаването на голям брой компютърни игри и филми. В неделя, 4 октомври от 20:45 ще бъде излъчен кино лентата "Златното богатство на потъналия транспортен съд ".

На 26 октомври 1859 година в последния стадий от пътуването му от Мелбърн до Ливърпул, транспортен съд е разрушен от една от най-ужасните стихии в историята на Англия. 497 индивида се давят, не оцеляват никакви дами или деца, броят на жертвите е поразителен, само че това се отнася и за загубата на злато на стойност 130 милиона $, намерено в Австралия и транспортирано на борда. Част от това богатство към момента се намира на дъното на морето.

Световният първенец по златотърсачество Винс Търкетъл е на задача да възвърне изгубеното богатство и да открие кой го е имал.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР