Последното издание на домашния ни АТР турнир - Sofia Open,

...
Последното издание на домашния ни АТР турнир - Sofia Open,
Коментари Харесай

Нов сингъл финал и титла на двойки: 18-годишният Янаки Милев не спира да впечатлява!

Последното издание на домашния ни АТР шампионат - Sofia Open, даде опция чрез " уайлд кард " -и за конкуренциите на сингъл и двойки на немалка част от родните ни представители, като един от играчите, които се възползваха от специфичната покана на уредниците за присъединяване беше 18-годишният Янаки Милев. Пловдивчанинът оформи тандем с различен от българските гении - Пьотр Нестеров, за надпреварата в карето, като двамата младежи загатнаха за безспорния си капацитет, като завоюваха откриващия си мач и след това дадоха сериозна борба на Давид Вега Фернандес и Рафаел Матос, които в последна сметка завоюваха купата в столицата ни.

Впоследствие с течение на времето започнахме да виждаме Милев все по-често във " Фючърс " шампионати на сингъл от категория М15, като в навечерието на Коледа нашенецът доближи край в Анталия, с което проби в международния топ 900. Месец по-късно от този му триумф, през актуалната седмица Янаки даде старт на сезон 2023 за себе си още веднъж с конкуренция от същия сан в турския град, като походът му в надпреварата мина през състезатели като някогашния топ 100 представител Марсел Илхан, с цел да го води до конфликта за купата против Драгош Мадараш (№346), приключил след час и 44 минути на корта, в интерес на по-високоранкирания играч - 6:3 6:2.

Началото на дуела беше обещано със сервис на шведа, който завоюва безпроблемно подаването си, като по неговия образец и международният номер 894 започва срещата си. Оттам насетне следваха редица заплетени моменти пред сервиращите, като шансове за пробив бяха значително неизменима част от протичащото се на корта. Преломният миг настъпи в седмия гейм, когато нашето момче на два пъти разполагаше с брейкбол, само че до неговото оползотворяване по този начин и не се стигна, откакто левичарят покриваше добър периметър в позицията си зад главната линия.

Въпреки възможностите за българина, то Мадараш оцеля и употребява добития подтик още в идното подаване на Янаки, като опитваше да поддържа еднообразност в разиграванията, с което образно не позволяваше на Милев да навлезе в темп и да е до дъно безукорен от форхенд страната си, а това означаваше грешки от ракетата на пловдивчанина и след късен пробив, международният номер 346 отмъкна откриващия сет.

Втората част започва с бърз брейк за левичаря, при който българинът доближи опция да възвърне паритета, само че за следващ път Мадараш остана хладнокръвен и затвърди преднината си. Не след дълго шведът още веднъж упражни напън над сервиса на младежа, като след редица пропиляни брейкболи, въпреки всичко съумя да дублира задатъка си в резултата и в края на конфликта се нуждаеше от цели четири мачбола, с цел да постави точка на разногласието, поздравявайки се с оценката.

Повод за наслада пред Милев, с изключение на извоюваните 8 точки за класацията на АТР на сингъл, въпреки всичко има, откакто през вчерашния ден нашето момче дружно с австрийския си сътрудник Матиас Уйвари победи с купата в Анталия, която се явява втора професионална такава за българина, откакто през предишния октомври Янаки в тандем с Нестеров завоюва трофея в Созопол.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР