Последно ми звънна един господин, който има кораби във Варна.

...
Последно ми звънна един господин, който има кораби във Варна.
Коментари Харесай

Собственик на кола, заседнала на скали след бедствието: 8000 лв. струва да я извади кораб

" Последно ми звънна един господин, който има кораби във Варна. Каза, че има транспортен съд с кран, който може да я извади от там, само че би трябвало позволение за това нещо, което аз няма по какъв начин да извадя. За да влезе корабът в залива. Той ми загатна, че изчистването на морето и нещата в морето би трябвало да се случи от компетентите органи в страната. Една машиносмяна на този транспортен съд коства над 8000 лв. ", това описа Георги Батаклиев. 

Той е притежател на автомобила, който безусловно " кацна " върху скалите след наводненията по Южното Черноморие. Преди бедствието колата му е била на 200-300 метра от морето, откъм южната страна на реката.

" Когато отмина стихията и водата спадна, към този момент можех да стигна до бунгалата, където нощувахме. Отидох да видя дали е останал някакъв багаж, тъй като всички бяхме без никакъв багаж, мокри. Когато отидох до караваната, с цел да видя за багажа, погледнах, тъй като колата се виждаше от караваната, открих че я няма. Все отново някакъв багаж ни беше останал и на втория курс, който направих, локален човек ми сподели, че има кола на скалите ", описа още Георги Батаклиев.

" Със застрахователите се свързах още на първия работен ден, в четвъртък. Следващата стъпка е ваденето на колата и предвижването й до сервиз, където да се опишат вредите. По колата няма здрав подробност. Пълна е с вода, предното стъкло е счупено. Просто би трябвало да закарам колата на оглед, с цел да оценят вредите ", изясни мъжът в ефира на Българска национална телевизия. 

" До мястото, на което е затънал автомобилът, няма достъп със сухопътна техника. Колата би трябвало да се върне във водата и по-късно да се озове на сушата. Застрахователите не посещават такива места, тъй като е рисково. Те би трябвало да снимат шасито, с цел да видят дали това е колата, която е застрахована ", разясни Батаклиев. 

" От пожарната ми дадоха отговор, че нямат такава техника и не могат да оказват помощ. Казаха ми да се свържа с " Морска администрация ", само че звънях през целия ден и не съумях да се свържа с тях ", сподели още той. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР