Последният златен дубъл на ЦСКА датира от сезон 1996/97 и

...
Последният златен дубъл на ЦСКА датира от сезон 1996/97 и
Коментари Харесай

Георги Василев: През есента ЦСКА показа завидни характер и ефективност

Последният златен дубъл на ЦСКА датира от сезон 1996/97 и идва под управлението на Георги Василев. Сега армейците зимуват преди всичко в шампионата и са 1/4-финалисти за купата, а Гочето даде скъпи шампионски препоръки на " армейците " пред " Тема Спорт ".

" През есента ЦСКА сподели забележителни темперамент и успеваемост и неслучайно зимува на върха. Преди всичко на " Армията " са длъжни да запазят този страховит дух и въодушевление в съблекалнята. А това зависи от всички в клуба. Червените би трябвало да следват дилемите и задачите една след друга и да не ги прескачат. Нужно е деликатно да се реши и осмисли постигнатото през есента и да се откри вярното надграждане. ЦСКА зимува на върха след пауза от 8 години и е извънредно значимо отборът да не прегори или пък да се огъне под напора на упованията и напрежението. Защото това в никакъв случай не е добър консултант. Вече се нагледахме на есени, в които алените гравитират към първото място, и се сгромолясват напролет. Сега това не би трябвало да бъде допускано ", съобщи Гочето, след което даде скъпи препоръки на управление, ментор и футболисти.
 Саша Илич се отдаде на ски
Саша Илич се отдаде на ски

Във френските Алпи

" Треньорът към този момент няколко пъти съобщи, че има потребност от повишение на качеството в тима си. Когато един ментор споделя сходно нещо, то не е инцидентен вик за подсигуряване, а е подбудено от съществуването на бели петна в състава. Затова и управлението би трябвало да му подсигури нужния капацитет, с който решително да гони поставените цели. И считам, че оценявайки обстановката, ще е готово да откликне.

Както виждаме в последните години, в ЦСКА постоянно отговорността понася треньорът. Това ще се случи и със Саша Илич и при положителни, и при неприятни резултати. Затова и той е задължен да си сътвори предпоставките да носи отговорността до дъно - да взима самичък решенията си и да ги отстоява. Да не цепи басма на никого.

Играчите пък би трябвало да са наясно къде са попаднали. В ЦСКА почтена борба за купата и довеждане докрай на второ място не са задоволителни - смятат се за неуспех. Затова те би трябвало да попият шампионския нрав от треньора си и да го покажат образно на терена ", приключи своята шампионска " лекция " Василев.
 ЦСКА пуска двама гении да се обиграват
ЦСКА пуска двама гении да се обиграват

Става въпрос за Иван Баруенски и Митко Митков
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР