Последният съперник на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа

...
Последният съперник на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа
Коментари Харесай

Хофе подгря с Лудогорец, като смля от бой РБ Лайпциг

Последният противник на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа Хофенхайм загря по необикновен метод за борбата с разградчани в четвъртък. Тимът на Юлиан Нагелсман смля от пердах претендента за купата Република България Лайпциг на своя стадион с 4:0.

Надием Амири и Серж Гнабри с две попадения, както и Марк Ут нанесоха звучния пестник на "червените бикове ". С това Хофе се върна в борбата за челните позиции и показва страховита форма в навечерието на борбата за Лига Европа.

Мачът стартира по съвършен метод за домакините. Те откриха резултата с първата си рискова офанзива в 13-та минута. Тогава Лукас Руп откри със страховит пас пред вратарското поле Надием Амири и той с мощен шут в далечния ъгъл на вратаря откри - 1:0.

Лайпциг можеше бързо да изравни в 18-та минута, само че тогава ударът на Наби Кейта от границата на наказателното поле мина на сантиметри над вратата. С това на процедура се изчерпаха и хубавите обстановки за "червените бикове " през първата част.

А за сметка на това Хофенхайм имаше още няколко шанса. Дори в 34-та минута Лукас Руп наниза попадение в мрежата на съперника, само че то беше анулирано поради засада, въпреки да имаше големи разногласия за това.

Веднага след почивката Република България Лайпциг имаше още една опция да изравни, само че ударът на Юсуф Поулсен беше отразен от вратаря по превъзходен метод. И малко по-късно домакините нанесоха пагубен удар.

В 52-та минута Кевин Акпогума изведе зад отбраната Серж Гнабри и някогашният състезател на Арсенал с мощен шут сред краката на вратаря удвои. Това беше осъществяването, което прати гостите в нокдаун, само че Хофе побърза и за цялостния нокаут.

Той пристигна в 62-та минута. Тогава Надием Амири откри Гнабри към централната линия и той видя по какъв начин вратарят на Лайпциг е излязъл надалеч пред вратата си. Германският национал с виртуозно осъществяване от над 50 метра го трансферира и направи 3:0.

Последваха още няколко забавни обстановки пред вратата на гостите, само че Стевен Зубер и Марк Ут пропуснаха. Последният обаче се разписа, с цел да оформи крайното 4:0 малко преди края.

В 87-та минута играчът на Хофе изпрати мощен шут от границата на наказателното поле и препарира вратаря за четвърти път, с цел да постави дефинитивно точка на разногласието. Така трите точки останаха за домакините.

С тях те към този момент събраха 23 в актива си и са в зона Европа. Лайпциг към момента опазва втората си позиция с 26 точки, само че може да бъде преместен от нея след останалите борби от кръга в Бундеслигата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР