Последният път, когато Toyota 4Runner беше чисто нов модел, президент

...
Последният път, когато Toyota 4Runner беше чисто нов модел, президент
Коментари Харесай

Toyota показа първия изцяло нов 4Runner от 15 години насам

Последният път, когато Toyota 4Runner беше чисто нов модел, президент Обама беше постъпил скоро в Овалния кабинет, а Black Eyed Peas бяха на върха на класациите на Billboard. Това беше преди към 15 години, само че в този момент най-сетне има чисто нов 4Runner.

Макар и машината да не се продава публично в България, вносът на коли от Съединени американски щати и Канада е към този момент толкоз развъртян, че не би представлявало каквато и да е компликация да се сдобиете с такава. А несъмнено има за какво да бъдете заинтригувани. Базиран на новата Tacoma, 4Runner с моделна година 2025 за Съединени американски щати употребява архитектурата TNGA-F. Моделът оставя в предишното остарелия 4-литров V6 с петстепенен автоматик, които са заменени от нов 2,4-литров четирицилиндров мотор с турбокомпресор, произвеждащ 278 к.с.

 width=

По-мощна версия на същия мотор предлага мощ от 326 к.с. Независимо коя мощ изберете, тягата се предава към колелата чрез 8-степенна автоматизирана трансмисия. Ръчна скоростна кутия не е разполагаем на клиентите.

Новият 4Runner ще се предлага със задвижване на две колела, отчасти задвижване на четирите колела и цялостно задвижване на четирите колела според от това по какъв начин го специфицират клиентите. Всички 2WD модели ще имат диференциал с лимитирано превъртане, до момента в който 4WD моделите ще получат същия LSD, само че и бързи и мудни предавки.

 width=

Какви са цените за американския пазар? Все още не са оповестени публично, само че предшественикът стартира от 42 100 $. Най-вероятно по-новият SUV ще бъде малко по-скъп.

Източник: dizzyriders
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР