Последният мач за календарната 2021-а година се изигра, а в

...
Последният мач за календарната 2021-а година се изигра, а в
Коментари Харесай

С класа и финес: Ман Юнайтед мина през Бърнли за край на годината

Последният мач за календарната 2021-а година се изигра, а в него порази с 3:1 гостуващия Бърнли в завладяващ мач от 20-ия рунд от локалния футболен хайлайф. И четирите гола в мача паднаха през първата част, откакто Скот МакТомини даде звук за триумфа на „ алените дяволи “ в осмата минута.
Бен Мий си означи злополучен автогол в 27-ата, когато след рикошет в неговото тяло топката при удар на Джейдън Санчо влетя във вратата на Уейн Хенеси, а Кристиано Роналдо повиши до 3:0 10 преди края на първата част. Едва три по-късно обаче Бърнли понижи пасива си посредством Аарън Ленън, само че силите на тима, воден от Шон Дайш, стигнаха до едно попадение на „ Олд Трафорд “.
Успехът прати Юнайтед пред Тотнъм и отборът към този момент е с 31 точки, до момента в който „ шпорите “ са с 30, само че и мач пасив по отношение на отбора от северозападна Англия. Тревогите за Бърнли пък не престават да са налице, откакто тимът е на 18-ото място с 11 точки, а 17-ият Уотфорд е с две повече. Това беше и последната публична футболна среща от британския Премиър лийг, като мачовете се възобновяват на 1-и януари 2022.
Причудливо на предварителните упования, гостът стартира по-добре, а в четвъртата минута Матю Лоутън центрира добре в наказателното поле на Ман Юнайтед, откакто удар на Дуайт МакНийл бе блокиран. Топката бе към Крис Ууд, който отигра с глава, но неопределено - навън.
Секунди по-късно обаче " алените дяволи " направиха голям пропуск посредством Кристиано Роналдо. Люк Шоу откри с прелестен пас Кристиано Роналдо, който застана сред двамата централни бранители на " виненочервените ". Португалецът пое и се озова самичък против Уейн Хенеси, само че ударът му беше кошмарно неакуратен за поставените от Роналдо стандарти.

В осмата минута домакините бяха напред в резултата. Мейсън Грийнууд с шанс резервира топката в краката си и върна обратно за Кристиано. Той потегли да си наглася крайници за удар с левия крайник, само че от упор Скот МакТомини шутира, а Уейн Хенеси не съумя да реагира на удара на шотландеца - 1:0 за Ман Юнайтед.
След 20 минути игра Люк Шоу се пусна с гневен рейд отляво до линията на наказателното поле, след което последва мощен удар, само че настрана от вратата на Хенеси.
В 27-ата минута пък Джейдън Санчо насочи неспасяем диагонален изстрел към вратата на Хенеси, с цел да може уелският пазач за повторно да извади топката от вратата си на " Олд Трафорд " - 2:0.
Три по-късно МакТомини подаде ужасно към Кристиано Роналдо, който още веднъж от преференциална обстановка не съумя да вкара, откакто Чарли Тейлър го блокира. В 35-ата минута Роналдо най-сетне се разписа против Бърнли, откакто от няколко метра довкара топката във вратата на гостите, откакто Хенеси мазета рисков удар в гредата си, само че за португалеца бе прекомерно елементарно да се разпише в опразнената му врата - 3:0.

Не бяха минали и 120 секунди от третия гол на Юнайтед, а гостите от Ланкашър понижиха резултата. Аарън Ленън наказа неточност на Ерик Баи, а Хари Магуайър не покри британското крило, чийто удар по земята направи беззащитен Де Хеа - 1:3.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
След подновяването на играта Юнайтед още веднъж пое самодейността. В 63-ата минута МакТоминей се регистрира с нов добър изстрел към вратата на Бърнли, само че този път Хенеси опази вратата си.
В 70-ата минута Роналдо смъкна с глава за Единсон Кавани, който шутира от близко към вратата на Бърнли, само че стражът на гостите се намеси и отрази. След преглеждането на повторенията обаче се откри, че уругваецът е в засада.

Макар тези обстановки, тимът на Бърнли заигра много по-компактно и не позволяваше на Юнайтед елементарно да стига до положения до вратата на Уейн Хенеси, като явно Шон Дайш промени метода на игра в тима си на почивката на " Олд Трафорд ". Все отново задатъкът на " алените дяволи " беше задоволително стабилен и неналичието на опасностти пред вратата на Де Хеа не спомагаше на Бърнли да тормози именития си противник.



СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Аарън Уан-Бисака, Хари Магуайър, Ерик Баи, Люк Шоу, Скот МакТомини, Неманя Матич, Джейдън Санчо, Мейсън Грийнууд, Кристиано Роналдо, Единсон Кавани
Бърнли: Уейн Хенеси, Матю Лоутън, Джеймс Тарковски, Бен Мий, Чарли Тейлър, Йохан Гудмундсон, Джак Корк, Ашли Уестууд, Дуайт Макнийл, Аарън Ленън, Крис Ууд

ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Английският гранд Манчестър Юнайтед ще има опцията да се реваншира за загубата от Нюкасъл в последния кръг при днешното си домакинство на различен тим, борещ се за своето оцеляване - Бърнли. " Дяволите " са задължени да завоюват срещата, в случай че желаят да запазят преодолима разлика до топ 4 на Висшата лига.
След половин месец насилствена пауза възпитаниците на Ралф Рангник се завърнаха към игра против 19-ия Нюкасъл, който прекъсна серия от три загуби, с цел да вземе точка от 20-кратния първенец на Англия. Сега Юнайтед се изправя против 18-ия Бърнли, който сходно на " свраките " е в тежка обстановка и има единствено една победа през сезона.
Юнайтед завоюва последните си два мача против Бърнли.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР