Последният износ на добитък по море от Нова Зеландия е

...
Последният износ на добитък по море от Нова Зеландия е
Коментари Харесай

В Нова Зеландия влезе в сила забрана за износ на живи животни

Последният експорт на добитък по море от Нова Зеландия е приключен и износът на живи животни е прекратен, съобщи земеделският министър, представен от Ройтерс. Страната ползва напълно възбраната за експорт на животни на съображение хуманното отношение към тях.

Правителството разгласи през 2021 година, че транспортът на животни в чужбина, основно за създаване на стада в търговски сътрудници като Китай, ще бъде спрян, само че на фермерите ще бъдат дадени две години, с цел да се откажат от печелившия експортен бизнес.

" Нашата позиция на картата значи, че пътуването до пазарите в северното полукълбо постоянно ще бъде дълго и това води до неизбежни провокации за хуманното отношение към животните ", сподели министърът на земеделието Деймиън О'Конър в изказване, обявявайки, че износът на живи животни е спрян.

Износът на живи животни по море е съдействал с към 0,32 на 100 от приходите от експорт на първичния бранш на Нова Зеландия, който включва земеделие и минно дело, от 2015 година насам.

Общата стойност на износа на живи животни през 2022 година е 524 милиона новозеландски $ (322,78 милиона долара).

Нова Зеландия съобщи през 2020 година, че преразглежда износа на живи животни, когато вкара краткотрайни ограничения след преобръщането на транспортен съд, пътуващ за Китай, при което починаха близо 6000 крави и 41 от 43-ата членове на екипажа, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР