Последните успехи на по-младите играчи в Тура сочи към неизбежна

...
Последните успехи на по-младите играчи в Тура сочи към неизбежна
Коментари Харесай

Джокович: Промяната на върха в ранглистата при мъже предстои

Последните триумфи на по-младите играчи в Тура сочи към " неизбежна " смяна на върха в ранглистата на АТP. Това съобщи номер 1 в света Новак Джокович. Последните четири шампионата от сериите Мастърс 1000, най-престижните отвън Големия шлем, са извоювани от играчи отвън " Голямата тройка " - Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Руснакът Даниил Медведев, 25-годишен, завоюва Финалите на АТP и шампионата " Мастърс " в Париж и измести Надал от второто място в класация. Хуберт Хуркач, Стефанос Циципас и Александър Зверев победиха в трите шампионата " Мастърс " тази година. Циципас е най-младият от тримата - на 22 години. 33-годишният Джокович съобщи на конференция преди " Мастърс " -а в Рим, че резултатите демонстрират промяна на поколенията.

" Има момчета като Циципас, Зверев, Матео Беретини, Андрей Рубльов, които печелят против всички нас, играят доста добре и натрупат точки в класирането. Медведев също, несъмнено, се бори за първите места. Доминик Тийм е там от доста години ", добави сърбинът. " Това ще се случи неизбежно. Промяната на върха в ранглистата при мъже следва. Дали ще се случи след месец или година или тъкмо по кое време, не знам ", сподели още Джокович.

Докато 39-годишният Федерер пропусна по-голямата част от последните 14 месеца заради проблеми с коляното, Джокович усъвършенства върха му за най-вече седмици като номер 1 в света през март. Сърбинът, който завоюва 18 трофеи от Големия шлем, е съсредоточен върху преследването на рекордна от 20 трофея на Федерер и на 34-годишния Надал.

" Лично аз към този момент не обръщам прекомерно огромно внимание на класацията, както на представянето си в шампионатите от Големия шлем. Това са най-големите шампионати за мен сега на този стадий от кариерата ми ", съобщи Джокович.

Сърбинът е трансформирал програмата си, с цел да прекарва повече време със фамилията си и след успеха си на Откритото състезание на Австралия в Мелбърн е играл единствено на шампионата " Мастърс " в Монте Карло и на шампионат от АТР в Белград.

Той ще завърши подготовката си за Откритото състезание на Франция, което стартира в края на месеца, с " Мастърс " -а в Рим тази седмица и следващото съревнование на АТP в Белград.

" Четири шампионата преди " Ролан Гарос " е задоволително във връзка с подготовката. Така че работя върху физическата си форма и усъвършенствам играта си малко по малко, с цел да доближи своя връх в Париж. Тогава несъмнено желая да играя най-добре ", сподели още Джокович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР