Последните Смартрон вече са доставени в локомотивното депо в Подуяне

...
Последните Смартрон вече са доставени в локомотивното депо в Подуяне
Коментари Харесай

Два нови локомотива на БДЖ потеглиха с освещаване

Последните Смартрон към този момент са доставени в локомотивното хранилище в Подуяне и се приготвят за включването им в Графика за придвижване на влаковете на БДЖ.

С тях сдружението към този момент разполага с 15 в осъществяване на контракта за доставка на общо 15 Смартрон със ДЗЗД “Сименс Трон”, посредством което доста усъвършенства наличния си парк от преносим състав, нужен за естественото осъществяване на Графика за придвижване на влаковете.
свързани новини23416на 21.05.2020
Най-новите Смартрон ще носят имената на българските владетели цар Константин Тих Асен и цар Борис III.

Всеки един от тях разполага със характерен QR код, при сканирането на който посредством мобилно устройство се появява информация за историята на владетеля, на който е наречен локомотива. Друга забавна детайлност е, че на челото на всеки Смартрон е изобразена по една писмен знак от глаголицата, което е самобитен метод за разпространение и предпазване на българските полезности и богата история.

В локомотивното хранилище в Подуяне през днешния ден беше отслужен молебен за на новите локомотиви за безаварийното им пътешестване, оповестяват от Софийската митрополия.

Водоосвещението извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с ставрофорен иконом Николай Георгиев, предстоятел на митрополитския храм “Св. вмчца Неделя “, протойерей Георги Черганов, предстоятел на столичния храм “Св. Йоан Богослов “ и дякон Алексий Мулачки.

Официален посетител на освещаването на двата бе Негово Величество Българския цар Симеон II, който пръв задвижи кръстен на неговия татко цар Борис III. Той прегледа новите придобивки на и се срещна с оборудването, потенциала и обзавеждането на машините.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР