Последните седмици от сезона нерядко са време, в което тенисистите

...
Последните седмици от сезона нерядко са време, в което тенисистите
Коментари Харесай

Остапенко тренира със Саша Бажин в Гуадалахара


Последните седмици от сезона нерядко са време, в което тенисистите изкарват пробни интервали с възможните си бъдещи треньори. В този подтекст шампионатът в Гуадалахара, който е последният в календара на WTA преди Финалите, би могъл да се окаже началото на много забавно и ненадейно партньорство.

Световната №23 Йелена Остапенко бе видяна да тренира в Мексико под управлението на Саша Бажин. Германецът бе треньор на Каролина Плишкова в продължение на година и половина, само че през юли двамата се разделиха. Преди това той работи още с Даяна Ястремска, Кристина Младенович и Наоми Осака. Именно под негово управление японката завоюва първите си две трофеи от Големия шлем, а през 2018 година Бажин бе определен за „ Треньор на годината “ в WTA.

В същото време формата на Остапенко внезапно се утежни през последните седмици. Шампионката на Ролан Гарос за 2017 година доближи до финала на шампионата в Сеул, само че по-късно отпадна още на старта в Талин и Острава. Латвийката стартира доста добре сезона, като завоюва купата в Дубай и стигна до полуфинал в Доха, само че по-късно резултатите ѝ поеха в низходяща линия. Остапенко още веднъж реализира напредък в представянето си по време на сезона на трева, достигайки до край в Ийстборн и осминафинал на Уимбълдън, само че след Шампионата съумя да запише следващи победи само в Сеул.

Съвсем скоро ще забележим първите резултати от взаимната работа на Остапенко и Бажин. Латвийката ще стартира присъединяване си в Гуадалахара с мач против международната №89 Лорън Дейвис, а във втори кръг би могла да се изправи против Южени Бушар или 194-ата в ранглистата Кейла Дей.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР