Последните промени в основните индекси на БФБ бяха от 20.09.2021

...
Последните промени в основните индекси на БФБ бяха от 20.09.2021
Коментари Харесай

Какви промени ще има в основните индекси на БФБ от 21.03.2022 г.

Последните промени в главните показатели на БФБ бяха от 20.09.2021 година, като провокираха и разнопосочни сигнали измежду вложителите. Тазгодишният 8-ми март донесе и новината за следващата смяна в базите на показателите, които влизат в действие, считано от 21 март 2022 година Следват и решенията на Съвета на шефовете (СД) на БФБ по повод бъдещите промени.На извършено съвещание на СД на БФБ АД по Протокол № 17 от 08.03.2022 година, са взети следните решения:I. Преразглеждане въз основата на SOFIXНа съображение член 15, т. 4 от Правилата за пресмятане на показатели на БФБ по отношение на т. 17 от Приложение 1 (Методология за пресмятане на SOFIX), Съветът на шефовете изключва следната емисия акции от базата на показателя SOFIX:
EAC Елана Агрокредит АД-София;и прибавя следната емисия акции в базата на показателя SOFIX:
MSH М+С хидравлик АД-КазанлъкII. Преразглеждане въз основата на BGBX 40На съображение член 15, т. 4 от Правилата за пресмятане на показатели на БФБ по отношение на т. 15 от Приложение № 2 (Методология за пресмятане на BGBX 40), Съветът на шефовете изключва следните две излъчвания акции от базата на показателя BGBX 40:
HRZ Родна Земя Холдинг АД-София; и
BPF Браво Пропърти Фонд АДСИЦ-София;и прибавя следните две излъчвания акции в базата на показателя BGBX 40:
NGAZ Проучване и рандеман на петрол и газ АД-София; и
PET Петрол АД-София

III. Преразглеждане въз основата на BG REITНа съображение член 15, т. 4 от Правилата за пресмятане на показатели на БФБ по отношение на т. 12 от Приложение № 3 (Методология за пресмятане на BG REIT), Съветът на шефовете не прави промени в базата на показателя BG REIT.

IV. Преразглеждане въз основата на BG TR30На съображение член 15, т. 4 от Правилата за пресмятане на показатели на БФБ по отношение на т. 17 от Приложение № 4 (Методология за пресмятане на BG TR30), Съветът на шефовете изключва следните четири излъчвания акции от базата на показателя BG TR30:
CCB ТБ Централна кооперативна банка АД-София,
SPDY Спиди АД-София,
SGH Сирма Груп Холдинг АД-София, и
CAPM Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ-София;и прибавя следните четири излъчвания акции в базата на показателя BG TR30:
AGH Агрия Груп Холдинг АД-Варна,
11C Илевън Кепитъл АД-София,
MSH М+С хидравлик АД-Казанлък, и
BSP Болкан енд Сий Пропъртис АДСИЦ-Варна
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР