Последните планове за въглищните региони: Какво се променя?Въпреки натиска от

...
Последните планове за въглищните региони: Какво се променя?Въпреки натиска от
Коментари Харесай

Вечерни новини: Какви са последните планове за въглищните райони?; Интермодал в Русе няма да има

Последните проекти за въглищните райони: Какво се трансформира?
Въпреки натиска от работещите в бранша и синдикатите през последните седмици държавното управление на акад. Николай Денков въпреки всичко взе решение да изпрати Плановете за обективен преход към Брюксел. Това се случи в последния вероятен период – 30 септември, откакто през юни страната ни получи три месеца пролонгация да ги приготви и придвижи.
България има потребност от нова енергийна тактика
В България липсва тактика за развиване на енергийния бранш и страната ни има мощна потребност от подобен стратегически документ, с цел да развива ВЕИ бранша си. Около това мнение се сплотиха специалисти на форума Be Renewable 2023, отдаден на ВЕИ промишлеността, проведен от съдружие " Соларна Академия България " и M3 Communications Group, на който Economic.bg е медиен сътрудник.
„ До края на деня “: България не разрешава влизането на коли с съветска регистрация
България постанова цялостна възбрана за влизане на коли с съветска регистрация на територията си. От няколко месеца ограничаването се ползва за товарните коли, а до края на деня се чака да влезе в действие и за леките. Това изясни шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ гл. комисар Антон Златанов пред Българска национална телевизия.
Интермодален терминал в Русе няма да има
Интермодалният терминал в Русе, който бе вкаран в Плана за възобновяване и резистентност небрежно по време на кабинета „ Петков “, когато транспортен министър бе Николай Събев, няма да се осъществя. Проектът отпада, макар че за него бяха планувани малко над 47.4 млн. лева без Данък добавена стойност. 
Дигитализацията за 100 млн. лева на „ Български пощи “ по ПВУ отпада
От архаична аналогова мегаструктура на финансова загуба от десетки милиони – в проспериращо и модерно цифрово дружество. Такава магическа промяна трябваше да претърпи държавното сдружение „ Български пощи “, съгласно гръмко тиражирания през предходната година план за модернизацията му на стойност 101.6 млн. лева с пари по Плана за възобновяване и резистентност. Сега обаче излиза наяве, че той е измежду отпадналите планове от ПВУ.
Заведенията не са предложили ограничения за изсветляване на бранша
Седмицата, в която министърът на финансите Асен Василев разгласява измененията в данъчните закони, една от които бе връщането на Данък добавена стойност ставката за заведенията на 20%, приключи напрегнато и нападки сред финансовия министър и представители на сектора.
Две трети от икономическите браншове в България са в риск от забавени заплащания
Две трети от икономическите браншове в България са изложени на риск от забавяни заплащания и неприятни вземания. Това сочи новият отчет на Allianz Trade, профилирана в застраховането на кредитен риск.
„ Зора “ откри нов логистичен център за над 30 млн. лева край София
Търговската верига „ Зора “ откри нов логистичен център край София. Общата стойност на инвестицията надвишава 30 млн. лева, а обектът включва административна постройка и складова база. Новата инвестиция ще разреши на компанията да увеличи успеваемостта си.
Booking затъва в задължения – остави хотели по целия свят без заплащания
Уебсайта за краткосрочни резервации Booking остави доста хотели и други свои сътрудници по целия свят без хиляди долари и то в продължение на месеци. Платформата изяснява неплащането на дължимите суми с „ механически проблем “.
„ 350 км в час “: Индонезия пусна първата високоскоростна жп линия в Югоизточна Азия
Индонезия пусна първата си високоскоростна железопътна линия, която ще свързва столицата Джакарта с Бандунг. Инфраструктурният план е достижение за Югоизточна Азия, а маршрутът ще бъде обслужват от влак-стрела, предава CNN.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР