Последните няколко дни усилено се говори за белгийката Марика Вервурт.

...
Последните няколко дни усилено се говори за белгийката Марика Вервурт.
Коментари Харесай

Забележителната история на един необикновен спортист

Последните няколко дни интензивно се приказва за белгийката Марика Вервурт. Причината е, че многократната медалистка в параолимпийски дисциплини се обърна към евтаназията и постави завършек на живота си.
 Евтаназия на домашния любим - едно от най-трудните решения
Когато е време да се сбогуваме с домашния любим

Когато няма различен излаз

В Белгия евтаназията е законна. Там посредством нея своя витален път завършват по две хиляди индивида на година. За да го създадат, е нужно да убедят лекарския съвет, че страданието им е отвратително и гибелта е единственият човечен излаз.

Когато съумеят да го създадат, им се издава специфичен документ, с който експерти приключват живота им, когато се почувстват подготвени.

За Марика този ден е 22 октомври 2019 година На него тя вечеря дружно със фамилията и най-близките си другари, изпива чаша шампанско, след което приема смъртоносната инжекция. Казва обаче, че желае да бъде запомнена като ухилен, мощен и борбен човек. Познавайки живота и достиженията ѝ, не виждаме по какъв различен метод можем да мислим за нея.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от damatoalfonso (@damatoalfonso) на Окт 24, 2019 в 4:40 PDT

Историята на Марика е колкото трагична и страшна, толкоз и забележителна и вдъхновяваща. Белгийката от години води неравна борба с неизлечимата болест остра миелопатия. Заболяването постепенно, само че несъмнено поврежда гръбначния й дирек, а актуалната медицина се оказва неспособна даже да облекчи болките ѝ.

Ужасното дегенеративно заболяване на гръбначния ѝ дирек е намерено, когато е едвам на 14. Шест години по-късно към този момент е в инвалидна количка. Лекарите я предизвестяват, че лекуване няма. По тяхна рекомендация, тя се обръща и към спорта.

Белгийката взема решение, че няма да се отчайва, а ще употребява по най-хубавия метод всеки от оставащите й дни. Затова Марика стартира да тренира интензивно и да се състезава с инвалидната си количка, трансформирайки се в същински първенец.
 Снимка 449672

Въпреки многочислените триумфи, с годините ситуацията за Марика става все по-тежко. Зрението ѝ понижава прогресивно, а заболяването ѝ бива съпроводена и с епилептични припадъци. При един подобен тя изпуска върху себе си вряща паста, поради което лежи в болница цели четири месеца. И това не е единственият сходен случай, в който ситуацията е толкоз сериозно.

Независимо че може да разчита на помощта на фамилията си, на околните и на обичаното си куче (според Марика то усеща пристъпите по-рано и постоянно я предизвестява с потупване на лапа) дамата стартира все по-трудно да се оправя с непреодолимите болки и рецесии. Затова и с годините евтаназията за нея се оказва единственото рационално решение.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Wiktor Dabkowski (@wiktordabkowski) на Окт 23, 2019 в 1:35 PDT

Независимо от непоносимата болежка, която изпитва през целия си живот, Марика печели толкоз доста медели, за които даже изцяло здрав човек не може да мечтае. Тя има златен и сребърен орден в две дисциплини на параолимпийските игри в Лондон през 2012 година На международното за параатлети в Доха през 2015 година си потегля с три златни медала.

На параолимпийския Гран в Нотвил, Швейцария, през 2015 и 2016 година печели още два златни медала. На последната ѝ параолимпиада в Рио де Жанейро през 2016 година, макар хранително отравяне и тежки контузии при случай на пистата, съумява да вземе сребърен и бронзов орден.

Марика Вервурт мина през живота с силата на човек, който желае да вземе всичко от него, по тази причина считаме, че тази невероятна жена заслужава дълбокото ни почитание и същинско удивление.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР