Последните магазини на американската компания Domino`s Pizza в Италия бяха

...
Последните магазини на американската компания Domino`s Pizza в Италия бяха
Коментари Харесай

Domino`s Pizza си тръгва от родното място на пицата

Последните магазини на американската компания Domino`s Pizza в Италия бяха затворени, откакто компанията, която управляваше магазините в страната, разгласи банкрут.

Притежателят на франчайз ePizza SpA бе обиден от пандемията написа Bloomberg,

Domino`s се бореше да завоюва клиенти в родното място на пицата, откогато започва там през 2015 година

Новината за напускането на колоса за бързо хранене от страната бе посрещната от някои консуматори на обществените мрежи.

EPizza SpA за първи път подаде молба за неплатежоспособност при започване на април, откакто беше наранена от рестриктивните мерки, свързани с ковид.

" Пандемията Covid-19 и последващите и продължителни ограничавания от финансова позиция съществено навредиха на ePizza “, споделиха от компанията.

Компанията също по този начин сподели, че е изправена пред възходяща конкуренция, защото обичайните заведения за хранене започнаха да употребяват приложения за доставка.

Като част от процеса по неплатежоспособност компанията получи отбрана от своите кредитори за 90 дни. Тази отбрана обаче завърши предишния месец.

Италианската компания към този момент беше понижила бизнеса от пика си през 2020 година, до момента в който доставките бяха спрени от края на юли.

Към 2020 година компанията непосредствено управляваше 23 обекта в Италия, а други шест   управляват посредством под франчайзинг, съгласно документите за банкрута.

За съпоставяне, Обединеното кралство и Ирландия имат повече от 1200 магазина, което ги прави най-големият пазар на Domino в Европа.

Най-голямата верига за пица в света има повече от 18 300 магазина в над 90 интернационалните пазара по света, множеството от които се ръководят като франчайзополучатели.

Когато навлезе в Италия преди седем години, Domino`s имаше за цел да се открои от обичайните производители на пица в страната с цялостна услуга за доставка до дома и характерно меню, включващо топинги в американски жанр като ананас.

Въпреки това се изправи пред все по-ожесточена конкуренция по време на пандемията, защото локалните заведения за хранене се записаха в платформи за доставка на храна като Deliveroo и Just Eat.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР