Последните години сякаш сложиха отпечатък върху всеки един от нас,

...
Последните години сякаш сложиха отпечатък върху всеки един от нас,
Коментари Харесай

Когато по-малко е повече или пералнята и сушилнята, които ще намалят сметките ви за ток

Последните години като че ли сложиха отпечатък върху всеки един от нас, който се стреми да ни каже “по-малкото е повече ”. Пандемията, усложнената политическа конюнктура в целия свят и вихрещата се инфлация като че ли ни карат да търсим нови решения, които да ни оказват помощ да живеем по-добре с по-малко. Тук идва и мястото на устойчивото развиване, за което западните общества приказват от дълго време и което стартира да се появява като тематика все по-често и в България.

Какво обаче е стабилно развиване? Идеята за устойчивия метод на живот се корени в това, че всеки един от нас оставя сериозна диря върху планетата, а доста от дейностите, които правим всекидневно, се отразяват отрицателно на околната среда. Сред тях са големите количества отпадък, които изхвърляме, непланираното извършване на покупки, което също води до основаване на ненужни боклуци, нездравословните излъчвания от транспортните средства, както и неконтролируемото потребление на запаси като ток и вода.

Да живееш стабилно в действителност значи да живееш осъзнато и всеки ден да взимаш решения, които биха били по-щадящи за планетата. Всъщност всеки един от нас може да прави устойчиви избори, а точно с дребни крачки, подхванати от доста хора по едно и също време, бихме могли бързо да забележим позитивните резултати.  



С мисъл за планетата огромна част от международно известните производители също подхващат крачки към стабилно развиване, а измежду тях е и Bosch. Стратегията на компанията се корени в рационалното потребление на наличните запаси, с мисъл за тяхното обновяване и изследването на разнообразни различни източници. В допълнение към това задачата на Bosch е ресурсите да бъдат употребявани оптимално осъзнато, както по време на произвоизводство на техните домашен уреди, по този начин и при тяхната приложимост от потребителите.

Пералните и сушилните от най-новото потомство на Bosch са основани точно по този метод и биха могли да понижат сметките за ток и вода на всяко домакинство.  



Пералните с марка Bosch са снабдени със специфична функционалност, наречена. Тя е създадена тъй че да дозира точното количество перилен препарат и вода, нужни за изпирането на съответното пране. Специални изследвания на компанията демонстрират, че благодарение на тази функционалност бихте могла да спестите цели  38% препарат и до 10 литра вода на цикъл, което сигурно ще се отрази на месечната ви сметка за вода.

От Bosch оферират и перални от най-икономичния енергиен клас А (по новите енергийни етикети), които са конструирани тъй че да употребяват минимално количество електричество.  



, която има невероятната дарба да понижава с цели 68% нужната сила за изсушаване. Термопомпата в действителност употребява наново топлия въздух, като по този метод изсушава облеклата, без да харчи ненужно количество електрическа енергия. Сушилните от най-ново потомство на Bosch са снабдени и със специфична функционалност, която следи за това сушенето да завърши, когато облеклата са към този момент сухи, а не когато таймерът спре. По този метод като се изключи че пестят сила, те защищават и тъканите от прегряване и стесняване.  



Вече знаете по какъв начин можете да намалите доста сметките си за ток и вода благодарение на уредите от ново потомство на Bosch, само че любопитната информация не завършва до тук. От немската компания са създали и приложението, благодарение на което можете да следите в действително време общата потреблението на домакинските си уреди вкъщи, както и да получите практични препоръки за по- ефикасното им потребление. Изумително, нали?

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР