Последните години чуваме от партиите с кого не могат да

...
Последните години чуваме от партиите с кого не могат да
Коментари Харесай

Цеков категоричен: Борисов трябва да застане начело на разговорите! ДБ да си дадат сметка

Последните години чуваме от партиите с кого не могат да ръководят. Това е извращаване на изборния развой. Това разяснява юристът Борислав Цеков в предаването “Денят стартира ” по Българска национална телевизия.
Надявам се че ГЕРБ ще предложат държавна формула, към която да се провежда болшинство. Подхода им на предните избори, основаване на контактна група, не беше сполучлива, тъй като нямаше политичско задание. Сега не би трябвало да я вършат. Те победиха в изборите отчетливо и би трябвало да стартират диалози водени от своя водач. Надявам се, че систематичните партии, като “Демократична България ”, ще си дадат сметка. Пред тях има императива – да се възвърне парламентарната република и в комплицираната интернационална конюнктура България би трябвало да възвърне положението си на член в Европейски Съюз и НАТО, означи Цеков.
Относно провеждането на съвещания за сформиране на държавно управление, Цеков съобщи, че президентът не би трябвало да протака и да ги организира “в период, съгласно готовността и желанието на първата политическа мощ ”.
Отговорността пада върху ГЕРБ, само че те имат няколко благоприятни условия, които да предложат. Предполагам това е повода да не бърат да се изричат, тъй като могат да затворят порти. Трябва да се търси поддръжка от систематичните партии към кардинални въпроси. Това уточни доцент Наталия Киселова.
При второто държавно управление на ГЕРБ беше излъчена контактна група от народни представители, напомни тя.
По думите и президентът няма да бъде сериозен медиатор при консултациите. Народните представители да викат неволята и да търсят формула да сформират не какво да е държавно управление, а такова, което да извършва бюджет и да извършва своите задания в интернационален проект, сподели още доцент Киселова.
Според нея най-разумно е Народното събрание да бъде свикано на 18 или 19 април.
Изборният кодекс не би трябвало да бъде отварян още веднъж. Не е казусът в Изборния кодекс да имаме такива резултати. Проблемът е в ниската изборна интензивност, посланията, които партиите показват, счита доцент Киселова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР