Последните години бавно, но ефективно се съсипва българската система за

...
Последните години бавно, но ефективно се съсипва българската система за
Коментари Харесай

Иван Гешев: От две години прокуратурата предупреждаваше, че ще е налице ръст на престъпността

Последните години постепенно, само че дейно се унищожава българската система за противопоставяне на престъпността, предизвести основният прокурор

В последните месеци има усъвършенстване в взаимната работа с Министерство на вътрешните работи

„ Българската прокуратура от две години предизвестява, че този резултат ще пристигна,  неизбежно е когато институциите не си взаимодействат и водят война една с друга “. Така основният прокурор Иван Гешев отговори пред публицисти на въпрос за растежа на престъпността.

Целта на българската прокуратура постоянно е била институциите да си взаимодействат, безапелационен беше той в Перник.

„ Ние призоваваме нашите сътрудници от Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност да си взаимодействаме. През последните месеци работата ни с Министерство на вътрешните работи се усъвършенства доста. Нашият единствен зложелател е престъпността и взаимно би трябвало да работим за противодействието ѝ. В интервалите когато е имало взаимоотношение има най-хубав резултат “, акцентира той.

Според Гешев такава е била и преценката на Европейската комисия, че съвсем е решен казусът с проведената престъпност.

„ Също и с телефонните измами сведени бяха до единици на месец. Сега от октомври месеци са още веднъж стотици. Престъпността се завръща в размери от 90-те години. Това са тъжни трендове, които се дължат и на част от това, че се води съзнателна война със правосъдната власт. Благодарение на законодателни опити като закриване на Специализираната прокуратура, която дейно се бореше с проведената престъпност и корупцията “, твърди Иван Гешев.

Попитан за присъединяване на чиновник на Министерство на вътрешните работи в трафик на хора, основният прокурор изрази опасения, че през последните години постепенно, само че дейно се унищожава българската система за противопоставяне на престъпността.

„ За това дружно би трябвало да се опитаме да защитим българските жители в границите на Законите на страната о в границите на опциите “, сподели още той.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР