Последната седмица един от светските скандали се оказа грозна онлайн

...
Последната седмица един от светските скандали се оказа грозна онлайн
Коментари Харесай

Измамници точат пари с фалшиви профили! Правят се на Плачков и Софка!

Последната седмица един от светските кавги се оказа грозна онлайн кражба с името на поета и артист Калоян Димитров – Балан, написа "Телеграф ". Измамник, криещ се зад подправен профил на създателя, дава отговор на известия и желае пари. Схемата бе разобличена от същинския актьор в формалния му профил в Инстаграм.

Реалният профил на Калоян във Facebook е блокиран от недоброжелателите му, за това той не може да види оповестеното наличие, както и да реализира връзка с “двойника” си. “Приятели, от няколко дни имам фалшив профил във Facebook, който изнудва хората за пари. Не е смешка работа, мен ме е блокирал и не мога да го рапортувам, само че ви апелирам да го извършите. Намерете го… Благодаря ви”, написа Димитров в Инстаграм, където пуска скрийншот на пострадала почитателка.

Впечатление прави положителното оформление на лъжливата страница – името на Балан е изписано вярно, а определената профилна фотография е настояща, т.е. подвеждаща за меломаните. В сходен сюжети бе забъркана и Ромския славей Софи Маринова. До 8 милиона $ могат да завоюват почитателите й, които отбележат месеца на раждането си под пост, оповестен от профил в обществените мрежи с нейното име. Томболата, която по формулировка би трябвало да избере победител, се оказва машинация, предизвестява самата изпълнителка на „ Един за различен “.

„ Скъпи почитатели и другари, това е машинация “, написа Маринова от единствения си формален профил в Инстаграм. Тя предизвести, че измамниците дават обещание освен огромни суми пари, само че и заблуждават, че те ще бъдат изплатени до 10 минути след оповестяването на името на „ спечелилия “. Самата игра се корени в това почитатели да изпращат като известие на лъжливия профил месеца, в който са родени. Според него се дефинира и каква сума могат да завоюват, като септември се оказва най-доходоносен от всички.

Измамниците приканват също по този начин почитателите на Софи Маринова да споделят обявата, с цел да доближи тя до повече хора, като настояват, че всеки, който го стори, ще получи карта за подарък и „ огромни пари “. „ Победителят ще може да завоюва кола и къща “, твърди се още в написаното от профила менте на Софка. Това не е първият път, в който Софи става жертва на корист с името й онлайн. Преди две години Маринова изясни, че още веднъж посредством подправени профили в обществените мрежи недоброжелатели са просели пари от нейни близки, другари и сътрудници.

Ментета се пробваха да изкарат пари и от артиста Веселин Плачков. „ Който от вас има персонална страница, обвързвана с бизнеса му или с това, с което се занимава и желае да я популяризира/ популяризира – дано да ми написа коментар под обявата “, гласи известие в страницата на подправения профил.

Затова сигнализира самата звезда от сериала „ Пътят на достойнството “. „ Само да осведомявам, че този профил не е мой. Сега ще бъде докладван “, съобщи Плачков. Приятели и почитатели на артиста също дадоха поръчка, че ще рапортуват подправения профил. Разликата сред него и оригинала е една писмен знак. Измамникът се подвизава като Vesselin Plachkov.

С подправени профили през последните месеци се оказаха още артистът Орлин Горанов и тв водещият и продуцент Иван Христов. За измамата с Горанов заяви Ани Халваджиян, откакто получила покана за другарство от непознатия притежател на акаунта. „ Усъмних се, попрегледах, попитах, не е той, сори! ", изясни Халваджиян в обществените мрежи.

За две седмици и половина индивидът зад него е съумял да набере над 2000 другари, измежду които и сътрудници и другари на изпълнителя на „ Светът е за двама “ от шоубизнеса като Катето Евро, журналиста Георги Тошев, продуцента Маги Халваджиян, Венета Райкова, Стефания Колева, Нети, Джулиана Гани, Лорина Камбурова, музикалния продуцент Саня Армутлиева и мн. други Иван Христов и фамилията му през лятото също пропищяха от лъжец в интернет, който се показва за него.

Измамникът копирал данните на продуцента, разгласил негови фотоси, а профилът, който наподобява съвсем като достоверен, бързо събрал над 2000 другари, множеството известни персони, които се хванали на измамата.

Хакери още веднъж погнаха рапъра Тото от „ СкандаУ “. Изпълнителят на „ Чужди усмивки “ сигнализира, че някой се е опитал да му влезе в профила в Инстаграм.

Това стана ясно от последното му стори в обществената мрежа, където той предизвести хакерите да спрат, тъй като към този момент разполага с IP адресите им. „ Спрете се към този момент, бе, какъв брой пъти да ви споделям “, съобщи 29-годишният Йонислав. От обявата му разбираме още, че това напълно не е първият път, в който някой се пробва да му влезе в профила. „ Зор, не спряхте се значи. Зор да влезе на Тото в Инстаграма. И к'во ще видите толкоз? Какво? Ще ми го вземете и ще кажете „ Тото, дай 10 000 лв. “? Знаеш ли по кое време? Ще си направя нов. Получавам кодове, IP адресите ви и знам къде живеете към този момент “, закани се на недоброжелателите артистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР