Последната, четвърта версия на чатбота ChatGPT показа впечатляващи познания в

...
Последната, четвърта версия на чатбота ChatGPT показа впечатляващи познания в
Коментари Харесай

ChatGPT 4 взе с лекота изпит за лекарски лиценз в САЩ

Последната, четвърта версия на чатбота ChatGPT сподели впечатляващи знания в тест за медицински лиценз в Съединени американски щати - по-добре от доста лекари, заяви, цитирайки Engadget.



ChatGPT 4 е дал отговор вярно на 90% от въпросите, само че е показал и умения по диагностика и превод. Изкуственият разсъдък сортирал здравно досие на пациент на португалски и перифразирал документите в текст, понятен и за шестокласник. Експериментът е дело на доктор Айзък Кохане, експерт по осведомителни технологии и медицина в Харвард.

Предишната версия на чатбота имаше усложнения с някои въпроси - тези свързани с отношението на лекарите към пациентите. Беше подложен на критика и поради категоричността си - даже когато даде неверен отговор, чатботът го прави със същата желязна убеденост, с която дава и правилен. ChatGPT 4 обаче към този момент разполага с положителни препоръки за държанието на медиците.

Изкуственият разсъдък към този момент се употребява като асистент в медицината, най-много за подбиране на данни и документи. Много експерти имат терзания за потребление на чатбота за диагностика, само че по всяка възможност с времето ще бъде най-малко спомагателен инструмент.

Ще стане ли ChatGPT 5 " същински " изкуствен интелект?
Вече са налице клюки, че идващият ChatGPT - версия 5 - може да е кадърен на AGI, или неестествен генерализиран разсъдък. За момента всички чатботове от този вид са относително " стеснен " изкуствен интелект, кадърен да борави с информацията, с която е запълнен, само че не в действителност да " мисли ".

Целта на OpenAI, основателите на ChatGPT, и контурентите им на AI пазара, е да основат " мощен " изкуствен интелект, който ще може да се учи и от данни, и от опит, да разсъждава върху нереални концепции, да се приспособява към нови обстановки. И даже да мисли креативен.

Всъщност по какъв начин тъкмо се дефинира и открива дали една стратегия е достигнала това равнище към момента е под сериозен спор от експертите - изцяло допустимо е някои да разгласят ChatGPT 5 за " пълностоен ", други не. Всяка последваща версия на чатбота обаче ще слага още веднъж този въпрос.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР