Последиците от пандемията ще ликвидират икономическия напредък, постигнат от страните

...
Последиците от пандемията ще ликвидират икономическия напредък, постигнат от страните
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева с лоша прогноза за Източна Европа

Последиците от пандемията ще унищожават икономическия прогрес, реализиран от страните от Централна, Източна и Югоизточна Европа през последните години. Това мнение изрече през днешния ден ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, представена от ГАСС.

Това е тежък удар за района, който бе постигнал обилни стопански триумфи преди рецесията, показва Георгиева в изказването си, публикувано през днешния ден от пресслужбата на МВФ.

Управляващият шеф на Фонда акцентира, че все пак гледа с оптимизъм на вероятностите за икономическо възобновяване в района с помощта на геополитическото му разположение,

Това обаче зависи от сполучливото превъзмогване на рецесията и основаването на база за интензивно възобновяване, основаващото се на премислена политика в редица области: публично опазване на здравето, налози и бюджет, парично-кредитна политика и макроикономически ограничения, акцентира Георгиева.

Пандемията е най-големият трус в следвоенната ера, добави Георгиева, разяснявайки положението на световната стопанска система. Според прогнозите на МВФ загубите от рецесията ще превишат 13 трилиона $ през 2020 и 2021 година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР