Последен ден за зареждане с отстъпка на гориво по бензиностанциите

...
Последен ден за зареждане с отстъпка на гориво по бензиностанциите
Коментари Харесай

До полунощ зареждаме гориво с отстъпка от 25 стотинки за литър

Последен ден за зареждане с отстъпка на гориво по бензиностанциите у нас. Компенсацията от 25 стотинки на литър бензин, дизел, пропан бутан и метан, предоставяна от страната, се стопира след 31 декември с решение на Народното събрание. 

Помощта беше въведена през юли месец поради високите цени на горивата. След избухването на  войната в Украйна цената на бензина и дизела надвиши тогава три лв. за литър.  Първоначално бе признато отстъпката от 25 ст. да се ползва до привършване на заложените в бюджета 150 млн. лв., като след това за нея бяха отпуснати още 38 млн. лева, с цел да продължи до края на тази година.  При гласуването на удължаването на бюджета от 22-ра година, предложенията на финансовото министерство мярката да се удължи с още месец отпадна. Идеята на ведомството беше да се спечели време  докато се изработят нови правила, ориентирани по-прецизно към уязвимите групи. Мотивите на съперниците на мярката бяха, че тя облагодетелства единствената рафинерия у нас.

България има разрешението на Европейската комисия да преработва съветски нефтопродукти до края на 2024 година Но откакто Европейски Съюз разгласи 60 $ таван на барел съветски нефт, Русия предизвести, че поради мярката ще има " съществени последствия върху международния енергиен пазар.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР