Послания срещу расизма във футбола от български фенове бяха излъчени

...
Послания срещу расизма във футбола от български фенове бяха излъчени
Коментари Харесай

Coca-Cola обединява българските футболни фенове с кампания #ЗаедноСрещуРасизма

Послания против расизма във футбола от български почитатели бяха излъчени на националния стадион „ Васил Левски “ по време на футболната среща България-Чехия в неделя. Въпреки, че мачът се игра без аудитория откакто УЕФА наложи наказване на страната ни, Coca-Cola прикани спортните почитатели да изявят своята позиция с послания за приемливост във футбола, които бяха излъчени от екрана на празния стадион по време на срещата.

Инициативата за съставяне на „ Отбор на толерантността “ започва през миналата седмица като импровизиран отговор на Coca-Cola против развилия се през октомври футболен скандал. По време на мача България-Англия група сънародници насочи расистки послания, които провокираха отрицателен отзив от международните медии и сложиха страната ни в центъра на интернационален футболен скандал. Това бе повода УЕФА да наложи на България наказване и футболния дуел сред националния ни тим и Чехия в неделя да се играе при празен стадион. С реакциите си в обществените мрежи обаче, родните футболни почитатели потвърдиха, че място за расизъм в играта у нас няма. Coca-Cola прикани почитателите да се обединят в акцията #ЗаедноСрещуРасизма, като им даде опция да бъдат на стадиона и да споделят своето обръщение или апел за приемливост във футбола посредством видео.



В рамките на няколко дни футболни почитатели и известни българи от света на спорта, публицистиката и шоубизнеса изпращаха своите послания, в които декларират безапелационната си позиция по тематиката. Видеата на български и британски език бяха излъчени без интервенция и редакции в наличието по време на мача България-Чехия на огромния екран и екраните към терена на стадиона.

Призивът “Има по какъв начин да бъдеш на стадиона” откри стотици последователи, а същинските футболни почитатели и екипът на Coca-Cola в България се надяват, че позитивните послания за приемливост ще реализиран необятния отзив, който имаше и отрицателната демонстрация преди месец. Инициативата на Coca-Cola се реализира с поддръжката на Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз.



(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР