Посланиците на страните от НАТО в Унгария се срещнаха вчера

...
Посланиците на страните от НАТО в Унгария се срещнаха вчера
Коментари Харесай

Съюзниците от НАТО са обезпокоени от връзките между Унгария и Русия

Посланиците на страните от НАТО в Унгария се срещнаха през вчерашния ден в Будапеща по самодейност на представителя на Съединени американски щати, с цел да изразят " безпокойството си " от връзките сред Унгария и Русия макар войната в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Във вторник унгарският министър председател Виктор Орбан се срещна с съветския президент Владимир Путин, който е все по-ицолиран от Запада.

Това е била главната тематика на срещата, заяви за Агенция Франс Прес представител на посолството на Съединени американски щати.

Швеция, която е кандидатка за участие в атлантическия алианс, също беше показана.

" Всички ние сме обезпокоени, че унгарският министър председател се срещна с президента Путин в миг, когато Русия води нападателна война против Украйна ", съобщи дипломат Дейвид Пресман, интервюиран от радио " Свободна Европа ". " Обезпокоително е, че Унгария е избрала да си сътрудничи с Кремъл по този метод ", сподели той. Освен това посланикът осъди обстоятелството, че Орбан употребява термина " военна интервенция " за изложение на спора.

" Ако е належащо, ще споделим загрижеността си за сигурността с нашите съдружници ", добави Пресман. Във вторник той към този момент насочи рецензии против унгарския министър председател, че " стои паралелно с човек, чиито сили са виновни за закононарушения против човечеството в Украйна ", в известие, оповестено в " Екс ".

Тези забележки бяха отхвърлени от Будапеща:

" Не е в пълномощията на американския дипломат да дефинира унгарската външна политика ", съобщи пред медиите Гергей Гуляш, шеф на кабинета на Виктор Орбан.

Унгария е членка на НАТО и Европейски Съюз и гласоподава в поддръжка на всички европейски наказания против Москва, само че нейният водач се опита да смекчи някои от тях и зае примирителна позиция по отношение на Русия, която остава главен енергиен снабдител за централноевропейската страна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР