Сейвалът от семейство Ивичести китове, който изчезна от патагонското крайбрежие

...
Сейвалът от семейство Ивичести китове, който изчезна от патагонското крайбрежие
Коментари Харесай

Кит се завърна край бреговете на Аржентина след 100-годишно изчезване

Сейвалът от семейство Ивичести китове, който изчезна от патагонското крайбрежие на Аржентина преди един век заради лов, стартира да се завръща, предава Ройтерс.

През 20-те и 30-те години на предишния век многото китоловни кораби по крайбрежията на Аржентина и отвън нея са очевидци на понижаване на популациите. През последните 50 години световните забрани за търговски китолов помогнаха за съживяването на популациите на сей и други.

„ Сейвалът не е липсващ, само че поради лова са останали толкоз малцина животни, че никой не ги е виждал “, изясни Мариано Коскарела, биолог и откривател на морските екосистеми в Аржентина.

 Заседнали китове препълниха плаж (ВИДЕО) Светът 2 мин. Заседнали китове препълниха плаж (ВИДЕО)  „ Едни от най-загадъчните животни “: Учените разгадаха песента на китовете Светът 4 мин. „ Едни от най-загадъчните животни “: Учените разгадаха песента на китовете  Евтаназираха пилотни китове, които са заседнали на плаж в Съединени американски щати Светът 1 мин. Евтаназираха пилотни китове, които са заседнали на плаж в Съединени американски щати  Заседнали китове препълниха плаж (ВИДЕО) Светът 2 мин. Заседнали китове препълниха плаж (ВИДЕО)  „ Едни от най-загадъчните животни “: Учените разгадаха песента на китовете Светът 4 мин. „ Едни от най-загадъчните животни “: Учените разгадаха песента на китовете  Евтаназираха пилотни китове, които са заседнали на плаж в Съединени американски щати Светът 1 мин. Евтаназираха пилотни китове, които са заседнали на плаж в Съединени американски щати

Той добави, че са лишили десетилетия, до момента в който бъде възобновена популацията им и китовете още веднъж са били забелязвани край Аржентина. В този случай е лишило към 80 години.

Екипът предишния месец е работил, с цел да инсталира някои сейвали със сателитни устройства за следене, с цел да картографират техните модели на миграция.

Снимка: Reuters

„ Можем да считаме това за триумф на опазването им в световен мащаб “, сподели Коскарела, добавяйки, че световният мораториум върху китолова е от решаващо значение за възстановяване на числеността.

Той предизвести, че страните, които се отдръпват от това съглашение, ще застрашат възобновяване на популацията на китове.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР