Израелски танкове превзеха днес основната пътна артерия, която разделя източната

...
Израелски танкове превзеха днес основната пътна артерия, която разделя източната
Коментари Харесай

Израелски танкове обкръжиха източната част на град Рафах

Израелски танкове превзеха през днешния ден главната пътна артерия, която разделя източната от западната част на Рафах в линията Газа, като обкръжиха цялата източна част на този град в линията Газа, съобщи Ройтерс.
Местни поданици описаха пред организацията, че се чуват съвсем непрекъснати детонации и пукотевица с огнестрелни оръжия в източната и североизточната част на града. Съобщава се за яростни сражения сред израелските сили и бойци на палестинските ислямистки групировки " Хамас " и " Ислямски джихад ".
Движението " Хамас " съобщи, че е устроило засада на израелски танкове покрай джамия в източната част на Рафах - от тази информация Ройтерс прави извод, че израелските сили са проникнали от източните околности на града, където стартира застроената му част.
Израел подреди на цивилните да изоставен Източен Рафах, като по този метод десетки хиляди хора бяха принудени да изоставен домовете си и да търсят заслон отвън града.
Израел споделя, че не може да завоюва войната против " Хамас ", в случай че не нападне Рафах и не отстрани хилядите бойци на палестинското придвижване, които съгласно Израел са се укрили в града.
Военното крило на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " още веднъж нападна със снаряди пропускателния пункт " Керем Шалом " на границата на Израел и линията Газа - това е четвъртата сходна офанзива този месец, отбелязва ДПА.
Бригадите " Изедин ал Касам " оповестиха в информационното приложение " Телеграм " за офанзивата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР