Посланиците на страните от ЕС ще заседават тази вечер в

...
Посланиците на страните от ЕС ще заседават тази вечер в
Коментари Харесай

Посланиците от ЕС все още очакват позиция от България за ветото над РСМ

Посланиците на страните от Европейски Съюз ще заседават довечера в Люксембург, с цел да обсъдят така наречен " френско предложение " за разрешаване на разногласието сред България и Северна Македония и започването на договаряния за участие със Скопие и Тирана.

Позицията на България се чака да бъде изразена от Външната комисия на Народното събрание, откакто държавното управление изиска всички решения, свързани със разногласието със Северна Македония да се взимат от българските народни представители. До момента външната комисия не е насрочила съвещание, макар апела и настояването на министерството на външните работи.

Вижте какво включва френското предложение за договарянията сред София и Скопие

Заседанието в Брюксел стартира в 19:30 ч българско време. Нашите представители там към момента чакат позиция, каквато и да е тя, с цел да се действа по-нататък. Идеалният вид за Брюксел беше България да изрази своята позиция през днешния ден и в четвъртък да бъде оповестено начало на договаряния с РСМ и Албания.

Заедно с Украйна и Молдова, ние твърдо поддържаме Западните Балкани, канцлерът на Германия съобщи това доста ясно. Сега е моментът Западните Балкани също да получат явен сигнал и да бъдат стартирани договарянията за участие с Албания и република Северна Македония, съобщи Аналена Бербок - министър на външните работи на Германия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР